ANA BRNABIĆ SE OBRAĆA GRAĐANIMA: Kurti ima ambiciju da izazove oružane sukobe
Foto: Beta Amir Hamzagic

ANA BRNABIĆ SE OBRAĆA GRAĐANIMA: Kurti ima ambiciju da izazove oružane sukobe

Politika -

Kurti ima ambiciju da izazove oružane sukobe, ali nedopustivo je pretiti nasilnim uklanjanjem barikada, poručila je premijerka Ana Brnabić na konferenciji za novinare.

Na pitanje novinara ko su srpske oružane snage na KiM, pomenute u emisiji na TV Pink, premijerka odgovara.

- Morate da pitate ljude koji su spominjali srpske oružane snage. Neću o tome da pričam sa vama. Ja o tome nisam pričala – odgovorila je Brnabić.

- Podignut je puni stepen borbene gotovosti, spemni smo da ukoliko neko napadne Srbe na KiM da reagujemo - navela je premijerka.

Brnabić je takođe pomenula i zakon o policiji.

- Ja ću sada lično da razgovaram sa svima, zamolićemo i partnere iz EU da podele sa nama iskustva. Već 16. januara imaću veliki sastanak sa organizacijama civilnog društva - navela je predsednica Vlade Srbije, govoreći o povlačenju zakona o policiji.

- Da hoću da razjasnim svaku nedoumicu, apsolutno hoću, da izbegnem bilo kakvu potencijalnu politizaciju. Sa organizacijama civilnog društva verujem da ćemo uspeti da nađemo koncenzus - navodi premijerka.

O Pio fondu

- Punjenje Pio fonda je od doprinosa. U tom smislu, Pio fond danas u odnosu na nekada je ozbiljna institucija. Što se tiče toga da se imovina prodaje ispod tržišne vrednosti… Ne znam kako bi bilo ko mogao da prodaje nešto a da nije u skladu sa zakonom – ističe premijerka.

– To što radimo je u skladu sa zakonom, ali se vama ne sviđa zakon. Možete da pokrenete inicijativu da se pokrene zakon – dodaje ona.O incidentu u Pirotu

- Bili su resorni ministri, u kontaktu sa njima na svakih sat vremena – rekla je premijerka, odgovarajući na pitanje zašto nije bila u Pirotu, nakon akcidenta, kada se prevrnula cisterna sa amonijakom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja