"KURTI KORISTI PAPU DA SE OSVETI SRBIMA!" Đenović: Ovo je mogući RAZLOG ZAHTEVA da se patrijarh OGRADI od naroda na barikadama
Foto: epa VALDRIN XHEMAJ, Zoran Šaponjić, Printscreen/Instagram

KURIR TV

"KURTI KORISTI PAPU DA SE OSVETI SRBIMA!" Đenović: Ovo je mogući RAZLOG ZAHTEVA da se patrijarh OGRADI od naroda na barikadama

Politika -

Patrijarhu SPC Porfiriju nije juče dozvoljeno da uđe na prostor Kosova i Metohije. Takozvana Kosovska policija je automobil u kojem je Porfirije bio, zaustavila na administrativnom prelazu Merdare.

Kao zvanični razlog nepuštanja patrijarha Porfirija, policija tzv. Kosova jenavela sporne registarske tablice.

Nakon toga, Aljbin Kurti je od patrijarha Porfirija zahtevao da se ogradi od Srba na barikadama, kako bi mu bio dozvoljen ulazak na KiM.

Draško Đenović, verski analitičar, tvrdi da postoji mogućnost da Kurti koristi isti argument koji je Srbija koristila povodom posete pape i da se to Srbiji vraća kao bumerang.

01:05

KURTI KORISTI PAPU DA SE OSVETI SRBIMA! Đenović: Ovo je mogući RAZLOG ZAHTEVA da se patrijarh OGRADI od naroda na barikadama

- To je nešto što se Republici Srbiji vraća kao bumerang. Kada je bio u pitanju dolazak pape, mnogi zahtevaju da se on izvini za Jasenovac. Na taj način recimo katolički vernici u Srbiji nemaju mogućnost da ih poseti njihov poglavar, iako većina katolika u Srbiji nisu Hrvati nego Mađari. Čini mi se da Kurti koristi taj isti argument koji je čisto manjak političke volje jer mu je jasno da patrijarh neće tako nešto moći da odobri - rekao je Đenović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track