OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SRBIJA ZAŠTITI OD ANONIMUSA! Petrovski: Moramo ozbiljno da shvatimo pretnju hakera upućenu Vučiću
Foto: Kurir Televizija, Printscreen Twitter, Instagram Printscreen/AVucic

KURIR TV

OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SRBIJA ZAŠTITI OD ANONIMUSA! Petrovski: Moramo ozbiljno da shvatimo pretnju hakera upućenu Vučiću

Politika -

Hakerska grupa Anonimusi ponovo se oglasila i poručila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ih očekuje i tvrdi da je hakovala sajt Vojske Srbije.

U seriji tvitova rekli su da je to samo početak i da će uskoro biti svedok "izuzetnih iznenađenja u njihovo ime".

Andrej Petrovski, iz Šer fondacije, uključio se u jutarnji program povodom ove sajber pretnje Anonimusa i otkrio koliko je treba shvatiti ozbiljno.

- Svaku pretnju treba shvatiti ozbiljno koliko god ona izgledala bezazleno. Anonimusi imaju istoriju različitih operacija koje jesu bile uspešne, ne samo vezano za rat u Ukrajini, već i za druge društvene događaje - rekao je Petrovski i dodao:

03:33

OVO JE JEDINI NAČIN DA SE DRŽAVA ZAŠTITI OD HAKERA! Petrovski: Moramo ozbiljno da shvatimo pretnju Anonimusa upućenu Vučiću

- Mislim da je neozbiljno od strane visokog zvaničnika da podcenjuje tu vrstu pretnji u sajber prostoru. Verujem da je cilj da se ne stvara panika u javnosti. Međutim, mi imamo državni informacioni sistem koji je jako bušan. Imali smo situaciju gde je RHMZ nije radio nekoliko nedelja usled hakerskih napada jer infrastruktura nije bila dovoljno zaštićena. Svakako treba ozbiljno pristupiti zaštiti državne infrastrukture.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track