NOVA DRAMA NA KIM: Srbin pretučen u Klokotu posle liturgije! Mali Stefan se oporavlja, EU oštro osudila! Protest sutra u 12
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

najnovije informacije pratite na kuriru iz časa u čas

NOVA DRAMA NA KIM: Srbin pretučen u Klokotu posle liturgije! Mali Stefan se oporavlja, EU oštro osudila! Protest sutra u 12

Politika -

Drama je okončana oko 23 sata kad su Srbi pristali da odblokiraju saobraćajnicu nakon dogovora sa Kforom i policijom

BEOGRAD - Rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su juče na Badnji dan oko 15 sati u Gotovuši kod Štrpca na KiM kad je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

Deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila badnjak kad je napadač na njih otvorio paljbu. Jedan dečak je pogođen u šaku, drugi u rame, ali nisu životno ugroženi.

Osumnjičeni (33) za ranjavanje je pobegao, ali je posle skoro dva sata lociran i uhapšen. U pitanju je pripadnik takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga Azem Kurtaj (33).

1 / 3 Foto: Eparhija raško-prizrenska

19.50 - Tužilaštvo traži pritvor za Azema koji je ranio Stefana i Miloša

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zatražilo je danas od Osnovnog suda u tom gradu da odredi meru pritvora u trajanju od 30 dana osumnjičenom Azem. K, koji se tereti za jučerašnji incident kod Štrpca, u kom su ranjeni dečak i mladić srpske nacionalnosti, javlja Gazeta Express.

19.10 - Nemački reper brani monstruma koji je mučki pucao na srpsku decu

Nemački reper albanskog porekla Mozzik sramno brani Azema Kurtaja (33) koji je teško ranio Stefana Stojanovića (11) i njegovog rođaka Miloša Stojanovića (21) kod Štrpca. Mozzik je na Instagramu objavio fotografiju uhapšenog pripadnika takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga i napisao da Kurlaj nije kriminalac.

14.29 - Srpska lista: Pozivamo sve građane na protest u Štrpcu, da podignemo glas protiv Aljbina Kurtija. Srpska lista je pozvala je na veliki narodni protest protest koji će sutra u 12 sati biti održan u Štrpcu zbog ranjavanja dvojice srpskih dečaka u Gotovuši i napada na trećeg u Klokotu.

"Povodom brutalnog pokušaja ubistva srpskog dečaka Stefana i srpskog mladića Miloša, ali i napada na Stefana Tomića i kontinuirane antisrpske represije režima Aljbina Kurtija sutra u 12 časova na platou ispred doma kulture u Štrpcu biće održan veliki narodni protest. Pozivamo sve građane sa celog Kosova i Metohije da dođu sutra na ovaj miran i demokratski protest, da pružimo podršku ranjenima i njihovim porodicama, ali i podignemo glas protiv tiranije Aljbina Kurtija čija je posledica ugrožavanje mira i kontinuirani progon srpskog naroda na ovim prostorima", navodi se u saopštenju Srpske liste.

13.30 - Srpska lista: Ovaj Božić će ostati upamćen kao dan kada je prolivena nevina srpska krv. Srpska lista je istakla je da će ovogodišnji Božić ostati upamćen kao dan kada su Srbi pozivali na mir, ali i dan kada je prolivena nevina srpska krv.

"Umesto da se svi zajedno radujemo Božiću, Srbi strepe za život svoje dece. Žalosno je da predstavnici međunarodne zajednice nisu preduzeli ništa da spreče ovakve brutalne, ničim izazvane napade na srpsku nejač, pa čak i da uporno izbegavaju da navedu da je pokušano ubistvo dečaka srpske nacionalnosti. Licemerno je da su snažnije i oštrije osuđivali izmišljeno bacanje pirotehnike na vozilo Euleksa pre par nedelja nego pokušaj ubistva srpske dece", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste su poručili da u ime srpskog naroda zahtevaju da međunarodne snage pojačaju prisustvo u srpskim sredinama.

"I spreče nove napade i izlive mržnje prema Srbima na jugu jer su više puta istakli da imaju kapaciteta da se staraju o miru i sigurnosti građana, te da je njihova odgovornost najveća kada su u pitanju mir i bezbednost srpskog naroda", isrtiču iz Srpske liste.

13.05 - Jevtić: Napad na Srbe u Štrpcu nije slučajan, rekao sam to stranim predstavnicima. Predsednik opštine Štrpce Daliobr Jevtić danas je u gračaničkoj bolnici obišao ranjene srpske dečake Stefana i Miloša Stojanovića i poručio da njihovo ranjavanje nije slučajani incident.

"Neko došao sa namerom da učini ono što je uradio. Gotovo sam siguran i to sam i preneo predstavnicima međunarodne zajendice sa kojima sam sinoć kasno razgovarao da ovo nije slučajno, koliko god to neko nazivao izolovanim incidentom, po mom mišljenju to nije", kazao je Jevtić.

Jevtić je preneo deo gneva koji, kako je rekao, osećaju sugrađani, ali i on sam.

"Umesto da budemo u krugu svojih porodica dan i veče smo proveli protestujući na ulici i to nije nešto što mi hoćemo, suprotno tome želimo da živimo u mir i da praznike provodimo u miru. Verujem da će nadležni organi odradiit svoj posao, ali ne treba da se završi na tome, neki u Prištini treba dobro da se zapitaju, ili da počnu da menjaju retoriku koji imaju i odnos prema Srbima. Očigldno je posebno pored drugih delova Kosova i Sirinićka župa meta Aljbina Kurtija od dana kada je stupio na vlast. Činjenice govore o tome", istakao je Jevtić.

Jevtić je napomenuo da su tokom pucnjave na Stojanoviće u automobilu bila dve osobe, i da su obojica uhapšena, a da je jedan od njih priznao delo.

"Ono što je za nas najvažnije da su Miloš i Stefan dobro. Bogu hvala ja bih rekao, uzimajući u obzir da je moglo i drugačije da se završi", poručio je Jevtić.

12.31 - Hirurg Božidar Odalović izjavio je danas u Gračanici da su srpski dečaci koji su ranjeni juče u Gotovuši dobro i stabilno, ali da je reč o teškim povredama.

Odalović je dodao da je za sada rano davati bilo kakve dalje prognoze.

"Dečaci su i dalje hospitalizovani kod nas, ordinirana je odgovarajuća terapija i pod stalnim su nadzorom našeg medicinskog osobja. Toaleta rana je urađena danas, rane su dobro, i nadam se da će biti sve u redu", rekao je Odalović.

12.19 - Rakić: Decu vam nećemo zaboraviti nikada. Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas u Gračanici da, nažalost, za Srbe i srpsku decu na Kosovu, nema mira ni za najradosniji hrišćanski praznik Božić.

"Nije bilo mira ni juče na Badnji dan, nije bilo ni ranom zorom kada je napadnut još jedan mladić u opštini Klokot. Danas smo posetili Stefana i Miloša i poželeli im brz oporavak i da se što pre vrate domovina", rekao je Rakić.

Rakiće je danas zajedno sa gradonačelnikom Štrpca i potpredsednikom Srpske liste Daliborom Jevtićem posetio srpske dečake koji su ranjeni juče u Gotovuši i tom prilikom istakao da su Srbi na Kosovu svih ovoh godina ugnjetavani.

Goran Rakić
foto: Kosovo online printscreen

"Na sve načine su pokušali da nas proteraju sa ovih prostora. Imam poruku za sve one koji ne žele Srbe na ovim prostorima. Decu vam nećemo zaboraviti nikada i nikada vam nećemo oprositi ovo što ste juče uradili. Pozivam sve nadležne organe, pre svega međunarodnu zajednicu i Kfor da pojačaju svoje prisustvo i da ne pomažu saopštenjima i osudama, već tako što će na terenu pokazati da im je zaista stalo da zaštite Srbe i ostali nevećinski živalj koji živi ovde", poručio je Rakić. On je dodao da na današnji najradosniji hrišćanski praznik Božić ne bi da kaže ništa više sem: "Mir Božji, Hristos se rodii".

11.18 - Kosovska policija okvalifikovala ranjavanje dvojice srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca kao "ubistvo u pokušaju", prenosi Reporteri.

U saopštenju policije se navodi da je osumnjičenom za pucnjavu, koji je juče uhapšen, oduzet revolver i da mu je odlukom tužioca određen pritvor.

Dodaje se i da su dvojica ranjenih prebačena na lečenje i da su, prema izveštaju lekara, van životne opasnosti.

Dva srpska dečaka Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su juče u Gotovuši kod Štrpca. Na njih je iz vozila u pokretu, dok su nosili badnjak, pucao lokalni Albanac, inače pripadnik KBS.

11.04 - Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je da su SAD šokirane i da osuđuju ranjavanje dvojice srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca i dodao da je dobro što su nadležni brzo reagovali i uhapsili osumnjičenog za napad.

Hovenijer je prisustvovao jutros na Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica i tom prilikom čestitao Božić svim Srbima i istakao da mu je bila čast što ga je episkop Tedosije pozvao da prisustvuje službi.

"Čast mi je bila što me je vladika Teodosije pozvao da prisusutvujem jutarnjoj službi na Božić, a to je vekovna tradicija iskusiti tako nešto. Iskoristio bih ovu priliku da na kratko odgovorim o onome što se desilo juče u Štrpcu u naravno u ime Sjedinjenih Američkih Država da napomenem koliko smo svi šokirani sa onim što se desilo sa onim što su dva mlada čoveka bila upucana i mi naravno osuđujemo taj čin. Takođe, zahvalni smo što su vlasti brzo reagovale i uhapsile osumnjičenog. Nemam ništa više da dodam povodom toga osim da je Vlada prepoznala tu činjenicu da je on pripadnik KBS i da će postupiti u skladu sa procedurom", izjavio je Hovenijer.

10.49 - Žitelji Gračanice sa strepnjom proslavljaju Božić. Jutros je u manastiru Gračanica episkop raško-prizrenski Teodosije sa sveštenstvom eparhije služio Svetu arhijerisku liturgiju povodom najradosnijeg pravoslavonog praznika Božića.

Teodosije je u toku službe pročitao božićnu poslanicu srpskog patrijahrha Porfirija, u kojoj se između ostalog ukazuje na stanje ljudskih prava kao i bezbednosti kosovskih Srba.

Liturgiji je prisustvovao veliki broj vernika, koji su rekli za Kosovo onlajn da ih je jučerašnji napad na dvojicu mladića iz Gotovuše uznemirio, pa Božić slave sa strepnjom.

"Praznik proslavljamo u krugu porodice, sa najmilijima. Očekujme da dođu na ručak. Radostan dan za sve nas, Želim svima mir, jer događaj koji se juče desio nas je sve malo uznemiro i pokvari raspoloženje koje imamo za Božić", kazala je meštanka Gračnice Radica Arsić.

Dokto Dragan Perić je za Božić poželeo više dece i da opstanak Srba na Kosovu. "Uz Božiju pomoć i pomoć Isusa Hrista da se ovaj narod ponovo vrati na Kosovo, da se preporodi, da se ponovo rađaju deca, i da će na kraju pobediti belu kugu, da nas bude sve više i više", kazao je Perić.

Nenad Milović iz Vranja kazao je da će danas podeliti božićne poklone deci, kao i da je došao da pruže podršku srpskom narodu. "Danas delimo božićne paketiće. Donatori smo mi iz Vranja. Doošli smo da posetimo manatstir Gračaniciu i da damo podršku srpskom narodu", kazao je Milović.

Liturgiji pored vernika prisustvuje predsednica opštine Grapanica Ljiljana Šubarić, ambasdor Amerike na Kosovu Džefri Hovenijer i šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu Majkl Devenport.

10.30 - Još jedan napad na Srbe, Stefan Tomić pretučen u Klokotu nakon Božićne liturgije. Još jedan srpski mladić Stefan Tomić (18) iz Klokota noćas je na Božić pretučen od grupa Albanaca dok se sa bratom vraćao sa ponoćne Božićne liturgije kojoj je prisustvovao u Crkvi Svetog Petra i Pavla.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, incident se dogodio noćas u 2.30 sati.

"Nakon službe u crkvi, mladić je krenuo kod tetke, kada ga je na putu napala grupa Albanaca, od kojih je neke prepoznao kao obezbeđenje lokalnog restorana. Stefan je zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a lekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, sa porodicom Tomić razgovarao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji im je preneo podršku države Srbije koja će biti tu da im pomogne.

1 / 5 Foto: Kurir

Čitav slučaj porodica je prijavila policiji koja je do ranih jutarnjih sati ispitivala Stefana o napadu.

"I ovaj mučki napad na srpsko dete na Kosovu i Metohiji pokazuje antisrpsku histeriju koja vlada na Kosovu i Metohiji i koliko su Srbi, posebno južno od Ibra ugroženi. Zato se postavlja pitanje šta međunarodna zajednica čini da spreči ovakve napade na Srbe i poveća bezbednost Srba, što je njihova primarna dužnost i obaveza", poručuju iz Kancelarije za KiM

09.52 - Princ Filip: Srbi na Kosovu su nezaštićeni. Princ Filip Karađorđević poručio je međunarodnoj javnosti, nakon ranjavanja dvojice srpskih dečaka, da su Srbi na Kosovu nezaštićeni.

Karađorđević je na Tviteru istakao da se na fotografiji ranjenog jedanaestogodišnjeg dečaka Stefana Stojanovića iz Gotovuše može videti u kakvom položaju su Srbi.

"Sve što treba da znate o položaju Srpskog naroda u enklavama na Kosovu vidi se na ovom snimku i fotografiji. Na srpskog dečaka od 11 godina pucao je pripadnik tzv. 'Kosovskih bezbednosnih snaga'. Srbi na Kosovu su nezaštićeni", poručio je Karađorđević.

08.50 - Jevtić pozvao na protest u nedelju: Pucanj u Stefana i Miloša je pucanj u svakog od nas. Gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio da je jučerašnje ranjavanje dvojice srpskih dečaka, Stefana Stojanovića (11) i Miloša Stojanovića (21), koje je u Gotovuši kod Štrpca iz vatrenog oružja ranio lokalni Albanac, pucan u svakog Srbina na Kosovu.

Jevtić je na Fejsbuku pozvao na protest koji će biti održan sutra u 12 sati, ispred Doma kulture u Štrpcu, javlja Kosovo onlajn.

"Braćo i sestre, Ne postoje reči koje bi mogle dovoljno da opišu sve ono što osećam i saosećam sa svojim sugrađanima nakon današnjeg ranjavanja Stefana i Miloša u Gotovuši. Moram najpre da kažem da je u ovoj današnjoj nesreći sreća to da su Miloš i Stefan dobro i nisu životno ugroženi. Slika malog Stefana iz ambulante u Štrpcu mi je pred očima ceo dan. Pucanj u njega i u Miloša je pucanj u svakog od nas. Dan sam proveo sa svojim sugrađanima u Gotovuši. Badnji dan koji smo želeli da provedemo u duhu naše pravoslavne vere, u miru i u krugu naših porodica, proveli smo protestujući protiv jednog monstruoznog čina osobe koja je član kosovskih bezbedonosnih snaga. Ne postoje reči osude koje bi dovoljno osudile onoga koji puca u decu koja nose Badnjake. I treba da se govori o uzrocima današnjeg ranjavanja srpske dece u Gotovuši", istakao je Jevtić.

Jevtić je dodao da je Sirinićka Župa postala je politička meta kosovskog premijera Aljbina Kurtija od trenutka kada je stupio na vlast.

"Više od godinu dana trpimo na različite načine pritiske, hapšenja, zatvaranje srpskih institucija. I pre godinu dana su nas na Badnje jutro sačekale duge cevi u kućama i na ulicama Štrpca. Kurti je svojom politikom mržnje prema Srbima otvorio ”lov na Srbe”. I ako samo pogledamo datume raličitih događaja, od Svetog Nikolke 2021. do danas, sve sami značajniji datumi za Srbe. Tako su nam i 7. jula upali da bi sklonili javne kamere za video nadzor. Slučajno? Ne, nikako. Te kamere su postavljene upravo kako bi makar za malo povećale stepen sigurnosti našoj opštini. Dakle ništa slučajno nije i ono što se danas dogodilo je samo potvrda te činjenice. Što se tiče blokade puta, koju sam ličnim prisustvom podržao, ona je rezultat svega onoga što nam se u poslednje vreme dešava. Uslov da se blokade uklone bio je da se uhapse počionici današnjeg ranjavanja dvojice srpskih mladića. Nakon hapšenja građani su tražili da KFOR poveća svoje prisustvo, kao i da sama Policija poveća broj patrola uz dva stalna punkta u Drajkovcu i Jažincu. Nakon ispunjena tih uslova, velika većina građana je pristala da se raziđe. Da li je time problem rešen? Ne, nije. Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo", rekao je Jevtić.

Jevtić je dodao da se dokle god je Kurti na vlasti u Prištini sa "politikom mržnje koju sprovodi prema Srbima", situacija neće promeniti.

Teško mu je bilo da u svojoj ”osudi incidenta” kaže da su ranjeni srpski mladići. Teško mu je jer nikako da prihvati činjenicu da na Kosovu žive, doduše teško, i Srbi. Ta licemerna osuda govori samo o njemu samom i njegovom odnosu prema Srbima. Sa druge strane oni 'Srbi' koji su i ovu današnju situaciju iskoristili da lažima skreću pažnju na sebe pa govore o tome kako sam ja prisilio nekog da napusti barikade, oni takođe govore o sebi samima i na današnji veliki praznik ću samo reći - neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije bilo više", naglasio je Jevtić.

Jevtić je rekao i da će biti "dana i vremena kada ću i o njima govoriti sa svim činjenicama i samo istinom pa će svi znati i ko su i šta su šta rade duše sitne".

"Naš protest protiv onog što se desilo Stefanu i Milošu, svemu onome što nam se u poslednje vreme dešava, nije se završio. Blokade jesmo sklonili, ali u svima nama je još uvek gnev. U nedelju 8. januara, na drugi dan Božića, okupićemo se u Štrpcu ispred Doma kulture, u 12 časova. Jedinstveno i zajedno poslaćemo poruku da nam je dosta terora i mržnje, da samo želimo mir i da budemo svoj na svome! Mir Božiji, Hristos se rodi", poručio je Jevtić.

08.40 - Petković: Srbi na Kosovu i Metohiji dočekaju i ovaj Božić sa gorkim ukusom bola. Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da Srbi na Kosovu i ovaj Božić dočekuju s "gorkim ukusom bola" zbog ranjavanja dvojice njihovih sugrađana Stefana i Miloša Stojanovića. Petković je u Zvečanu, na severu Kosova rekao za RTS da su obojica sada dobro, te da je Stojanović (11) i dalje u bolnici u Gračanici a da se Stojanović (21) oporavlja kod kuće.

Poželeo im je brz oporavak i dobro zdravlje, te ponovo osudio taj napad za koji se sumnjiči pripadnik kosovskih bezbednosnih snaga.

Kosovska policija saopštila je sinoć da je uhapšen napadač na dečaka i mladića srpske nacionalnosi koji su ranjeni u Gotovuši kod Štrpca dok su nosili badnjak Petković se sinoć u Zvečanu sastao i sa porodicama uhapšenih Srba – Katarinom Adžić, Suzanom Trajković, Predragom i Suzanom Pantić.

Naveo je na Instagramu da im je preneo podršku države Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za Kosovo i Metohiju i da im je ponudio dodatnu pomoć.

08.31 - Evropska unija osudila ranjavanje dvojice srpskih dečaka. Evropska unija oštro je osudila pucnjavu u kojoj su ranjeni srpski dečak i mladić na Kosovu i Metohiji i ocenila da je važno da prištinske vlasti istraže taj gnusni zločin, saopštio je jutros portparol EU Peter Stano.

Stano je na Tviteru, u ime Brisela, poželeo ranjenima potpun i brz oporavak.

"EU oštro osuđuje jučerašnje ranjavanje dečaka i mladića na Kosovu. Važno je da će vlasti u potpunosti istražiti ovaj gnusan zločin i da će pravda biti zadovoljena. Žrtvama želimo potpun i brz oporavak", naveo je Stano.

07.05 - Srpski dečak Stefan i mladić Miloš ranjeni na Badnji dan oporavljaju se u bolnici. Zasad mirno božićno jutro.

07.00 - Varheji: Šokiran sam napadom, očekujem punu istragu. Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varheji izjavio je da je šokiran napadom na dvoje srpske dece u Štrpcu i da od kosovskih vlasti očekuje punu istragu.

"Šokiran sam napadom na dvoje dece u Štrpcu. Ne može biti opravdanja za bilo kakvo nasilje", napisao je on na Tviteru. Varhelji je povređenima poželeo brz oporavak. "Verujem da će kosovske vlasti sprovesti potpunu istragu", istakao je Varhelji.

Meštani srpske nacionalnosti su odmah nakon ranjavanja dečaka blokirali lokalni put između Štrpca i Uroševca. Priština je poslala jake snage u Gotovošu, a pregovari o uklanjanju barikada trajali su satima.

Uklonjene barikade u selu Gotovuša kod Štrpca

Drama je okončana oko 23 sata kad su Srbi pristali da odblokiraju saobraćajnicu nakon dogovora sa Kforom i policijom.

Barikade koje su juče postavljene u selu Gotovuša u Štrpcu, nakon ranjavanja dvojice srpskih mladića, uklonjene su kasno sinoć, prenosi Koha.

Barikade su uklonili lokalni Srbi, posle nekoliko sati pregovora sa Kosovskom policijom.

Revoltirani Srbi su juče u znak protesta blokirali magistralni put, nakon što su dva srpska dečaka Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) upucana u Gotovuši kod Štrpca. Na njih je, dok su nosili badnjak pucao lokalni Albanac, inače pripadnik KBS, iz vozila u pokretu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pružio je podršku sa Svete Gore jedanaestogodišnjem Stefanu Stojanoviću koji je juče ranjen u Gotovuši kod Štrpca dok je nosio badnjak. Vučić je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" naveo da se u Hilandaru svi mole za Stefana.

"Da si živ i zdrav Stefane. I u Hilandaru noćas se svi za tebe molimo. Hristos se rodi", poručio je Vučić.

Košarkaš Nedović: Pobedu protiv Valensije posvećujem Stefanu i Milošu Stojanoviću

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović posvetio je večerašnju pobedu protiv Valensije u okviru Evrolige ranjenim srpskim dečacima na Kosovu Stefanu i Milošu Stojanoviću.

Nedović je u direktnom prenosu u zvaničnoj izjavi nakon utakmice rekao da posvećuje značajnu pobedu koju je Crvena zvezda ostvarila u gostima na Badnje veče, dvojici povređenih momaka danas u Štrpcu.

"Stefana i Miloša Stojanovića su ranili neki loši ljudi danas uoči Božića. Posvećujem ovu pobedu njima i želim svima kod kuće u Srbiji srećan Božić", poručio je Nedović.

Zvezda je pobedila Valensiju 77:75 i deli 8. mesto na tabeli Evrolige, koje vodi u plej of ovog takmičenja.

Petković: Kurti mi je zabranio da posetim povređene dečake u bolnici u Gračanici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da mu je Aljbin Kurti zabranio da u bolnici u Gračanici poseti povređene Miloša i Stefana na koje je danas pucano u Gotovuši.

Petković je na Tviteru uputio pitanje predstavniku Evropske unije za dijalog Miroslavu Lajčaku da li su to evropske tekovine.

"Večeras mi je Kurti zabranio da posetim povređene srpske dečake Miloša i Stefana u bolnici u Gračanici! Iako sam zatražio da mi bude omogućena poseta ranjenima, naišao sam na blokadu. Niko ne može sprečiti istinu o stradanju naše dece! Jesu li to evropske tekovine?", napisao je Petković.

Kurir.rs/Beta/Kosovo online/Facebook/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track