KRKOBABIĆ: RS je neupitna realnost i garancija demokratskog, političkog, kulturnog i ekonomskog prosperiteta srpskog naroda u BiH
Foto: PUPS

dan republike srpske

KRKOBABIĆ: RS je neupitna realnost i garancija demokratskog, političkog, kulturnog i ekonomskog prosperiteta srpskog naroda u BiH

Politika -

Povodom Dana Republike Srpske predsednik poslaničke grupe Partije ujedinjenih, penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda, izjavio je da je Republika Srpska neupitna realnost i garancija demokratskog, političkog, kulturnog i ekonomskog prosperiteta srpskog naroda u BiH.

On je poručio da je Republika Srpska nastala kao slobodni i demokratski izraz volje Srba u Bosni i Heregovini i da je dejtonskim sporazumom međunarodno priznata, kao jedan od entiteta bez koga nema BiH.

- Republici Srpskoj je mesto u dejtonskim sporazumom ustrojenoj i za sve narode ravnopravnoj Bosni i Hercegovini, Bosni i Hercegovini je mesto u Otvorenom Balkanu, a svima nama zajedno u Evropskoj uniji. Nikad ne zaboravite prošlost, ali budite njeni gospodari, a ne sluge. Nastavite da stremite ka blistavoj budućnosti, jer je zaslužujete - poručio je povodom današnjeg praznika poslanik PUPS Stefan Krkobabić.

Kurir.rs/ Foto/Source:PUPS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track