BRNABIĆ ZAVRŠILA DVODNEVNU POSETU DUBAIJU: Premijerka obišla najveću MEDIJSKU ZAJEDNICU u regionu (FOTO)
Foto: Printskrin/Instagram

vlada srbije

BRNABIĆ ZAVRŠILA DVODNEVNU POSETU DUBAIJU: Premijerka obišla najveću MEDIJSKU ZAJEDNICU u regionu (FOTO)

Politika -

Premijerka Ana Brnabić završila je dvodnevnu posetu Dubaiju sastankom sa visokim zvaničnicima te bliskoistočne države.

- Posetu Dubaiju završila sam sastankom sa predsednikom Saveta - njegovim visočanstvom šeikom Ahmedom bin Mohamedom bin Rašidom Al Maktumom koji je bio naš domaćin u obilasku fascinantne zgrade Medija siti. Ova zgrada predstavlja integrisan kreativni ekosistem koji je već 20 godina najverodostojnija medijska zajednica u regionu i u kojoj se nalaze najveće globalne i lokalne medijske kuće. Ova zajednica okuplja i frilensere, startapove, oko 2.000 malih i srednjih preduzeća i velike kompanije, što je doprinelo da Dubai bude proglašen Prestonicom arapskih medija 2020 - napisala je Ana Brnabić na Instagramu.

Premijerka Ana Brnabić prethodno je saopštila da Vlada Srbije danas predaje kolegama iz UAE komentare na nacrt Sporazuma o slobodnoj trgovini i očekuje da taj sporazum bude potpisan u naredna tri meseca.

Tokom jučerašnjeg dana premijerka je imala priliku da razgovara i sa predsednikom Interpola general majorom Ahmedom Naser Al Raisijem i sa ministrom za kabinetske poslove u Vladi UAE Al Gargavijem.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track