"UGROŽENA BEZBEDNOST DANILA VUČIĆA" Brnabić: Sin predsednika Srbije je kolateralna šteta napada na predsednika
Foto: Printscreen RTS

Objavljeni lični podaci

"UGROŽENA BEZBEDNOST DANILA VUČIĆA" Brnabić: Sin predsednika Srbije je kolateralna šteta napada na predsednika

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da poseta Banjaluci sina predsednika Srbije Aleksandra Vučiča, Danila, nije bila u svojstvu člana delegacije, a da je je ambasada Srbije u Bosni i Hercegoni najavila posetu jer je Danilo štićeno lice.

"Danilo Vučić je štićeno lice, nažalost mora da bude kao dete predsednika. Nažalost mora da bude zbog nekih drugih stvari, u mnogome zahvaljujući tajkunskim medijima koji su mu toliko puta crtali metu na čelo i poistovećivali ga sa jednim ili drugim klanom", rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ana Brnabić
foto: M.K./ATAImages

Ona je navela da je Danilo Vučić boravio u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, gde je prisustvovao svečanostima u sklopu obeležavanja, Dana Republike Srpske, samoinicijativno. Istakla je da on obeležavanju Dana Republike Srpske prisustvuje već osmu godinu.

Međutim, mediji u BiH brutalno su ugrozili bezbednost Danila Vučića, sina predsednika Aleksandra Vučića, objavivši u danu kada se Danilo vraća iz Republike Srpske njegove lične podatke, saopštila je premijerka Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, sin predsednika Srbije je kolateralna šteta napada na predsednika, navodeći da je Danilo "vaspitan i požrtvovan" i da loše o njemu pišu oni koji ga ne poznaju.

"I sve to dok je Danilo Vučić još uvek u BiH! Prema podacima koje su bez ikakve odgovornosti objavili, (a dobili od koga?), Danilo se vraća danas, a sada svi znaju i kuda, kojim vozilima, sa kojim ljudima. Pa ko želi - nek izvoli. Кako je ovako nešto uopšte moguće", zapitala se premijerka na Tviteru.

Sarajevski portal Istraga.ba objavio je u utorak faksimil pisma ambasade Srbije u Sarajevu, upućenog Ministarstvu spoljnih poslova BiH, u kojem su najavili boravak Danila Vučića od 8. do 11. januara u Banjaluci i na Jahorini.

U pismu je Ministarstvo spoljnih poslova BiH obavešteno da će Vučićevog sina tokom boravka u BiH obezbeđivati pet naoružanih osoba.

"Najdirektnije, brutalno ugrožavanje bezbednosti Danila Vučića. Mediji iz BiH bez zaštite ličnih/osetljivih podataka objavljuju ko je u pratnji Danila; čime su naoružani; br. pasoša, br. mob.tel; marke vozila, registracije; kada će preći koji granični prelaz", napisala je premijerka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja