KOALICIJA NADA: Podizanje optužnica zbog navodnog zločina u Račku je novi pritisak na Srbe!
Foto: Koalicija Nada

REAGOVANJE

KOALICIJA NADA: Podizanje optužnica zbog navodnog zločina u Račku je novi pritisak na Srbe!

Politika -

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS, POKS osuđuje raspisivanje poternica od strane tzv. Kosovskog tužilaštva za hapšenje 18 Srba, zbog otužbi za lažni zločin u Račku na Kosovu i Metohiji 1999. godine i poziva naše državne organe da reaguju na ovaj novi pritisak na naš narod.

- Da se zločin nad albanskim civilima u Račku nije desio potvrdilo je čak i Haško tužilaštvo koje je odustalo od tog dela optužnice u suđenju Slobodanu Miloševiću, tako da je jasno da je u pitanju još jedan pokušaj Aljbina Kurtija zastrašivanja Srba na Kosovu i Metohiji. Naša država mora hitno da reaguje i spreči nova hapšenja Srba po lažnim optužnicama, jer bi u suprotnom došlo do novih tenzija na Kosovu i Metohiji - rekao je narodni poslanik i potpredsednik Novog DSS, Predgrag Marsenić.

- Naša država mora jasno da upozori KFOR i druge međunarodne predstavnike da će nova hapšenja Srba zbog izmišljenih zločina dovesti do novih tenzija, barikada i moguće eskalacije nasilja, u ionako već krhkoj bezbednisnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. Takođe, akcija naše policije u Račku bila je izvedena izuzetno profesionalno zbog čega se i izučava na vojnim akademijama širom sveta, kao primer vrhunske strategije i ne sme se dozvoliti da se laž o navodnom zločinu i dalje šir - kazao je potpredsednik Narodne skupštine, predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track