VUČIĆ IZ DAVOSA: Srbija izašla na tržište obveznica POMAK U ODNOSIMA SA HRVATSKOM (VIDEO)
Foto: Printscreen Pink

svetski ekonomski forum

VUČIĆ IZ DAVOSA: Srbija izašla na tržište obveznica POMAK U ODNOSIMA SA HRVATSKOM (VIDEO)

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas na kraju Svetskog ekonomskog foruma da je Srbija izašla na tržište obveznica i da je to jedna od najvažnijih vesti iz Davosa.

Vučić je danas učestvovao na ekonomskom panelu nakon čega se obratio novinarima rekavši da je na forumu pričao o aktuelnim pitanjima i da je dobro predstavio našu politiku i stavove insistirajući na poštovanju međunarodnog prava.

- Imao sam kontakte sa mnogo ljudi i razgovarao i sa onima sa kojima često nemam prilike da pričam. A u ovim ratnim uslovima, neki su očekivali da me napadnu ovde kao crnu ovcu, a ja mislim da je dobro što sam uneo malo pluralizma tamo - kazao je predsednik.

01:11

Davos, Vucic, dobro smo postavili nasu poziciju

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Pink

Vučić ističe da su obnovljeni neki kontakti.

- Važni su i sastanci sa predsednikom i predstavnicima Južne Koreje. Nije ovde uvek bilo lako, ali uradili smo ono za šta smo došli - rekao je predsednik i naglasio da je dobro što je razgovarao sa premijerom Hrvatske.

Dodao je da je razgovor bio otvoren.

- (Andrej) Plenković je meni rekao šta oni nama zameraju, ja sam rekao šta mi njima zameramo i napravili smo kanale komunikacije koji će nadam se omogućiti da postignemo nešto dobro za srpski i hrvatski narod - dodao je Vučić.

Upitan o mestu na koje je seo na panelu ranije danas, Vučić kaže da je sam to mesto izabrao i da neki ne govore šta on radi, kako predstavlja zemlju, već gde sedi.

- Pogledajte tu vrstu površnosti, gde je seo... Pa ja sam tamo sam seo. Mene niko nije ni pitao šta sam rekao tom prilikom, a mislim da sam dobro predstavio Srbiju - istakao je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja