ROBERTA, STIGLA VAS JE KARMA! Rami prekipelo u Davosu, pa ukazao na licemerje EU i nefer odnos prema kandidatima za članstvo
Foto: Kurir Televizija

korupcionaški skandal

ROBERTA, STIGLA VAS JE KARMA! Rami prekipelo u Davosu, pa ukazao na licemerje EU i nefer odnos prema kandidatima za članstvo

Politika -

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da, kada je video korupcionaški skandal Katargejt pomislio da je predsednicu Evropskog parlamenta Robertu Mecolu stigla karma.

- Roberta, izvini, moram to da kažem. Kada je otkriven korupcionaški skandal, rekao sam: karma je kučka - izjavio je juče Rama na panelu u Davosu.

Premijer Albanije tvrdi da EU traži više od kandidata za članstvo, kao što je Albanija, nego od svojih država članica, prenosi Politiko.

- Više od polovine država članica EU ne bi mogla sada da uđe u ovu organizaciju. Ne govorim o nekadašnjim komunističkim zemljama, već i o državama osnivačicama, verujte mi - rekao je Rama.

Prema albanskom premijeru, pristupni proces za zemlje kandidate za članstvo u EU je postao „neverovatno nefer i neurotičan” i značajno se razlikuje od procesa kroz koji je prošla Malta, rodna zemlja Roberte Mecole.

Davos
foto: Reuters

Evropski parlament se trenutno nalazi na vrhuncu korupcionaškog skandala Katargejt, a sumnja se da su strane vlade među kojima su Katar i Maroko uticale na rad ove evropske institucije.

Belgijska policija je zbog Katargejta uhapsila više ljudi, uključujući i grčku evroposlanicu Evu Kaili i njenog italijanskog partnera Frančeska Đorđa, kao i bivšeg italijanskog poslanika Pjera Antonija Pancerija i Nikola Figa-Talamanku, generalnog sekretara grupe za kampanju u oblasti vladavine prava.

Policija je takođe zapečatila više kancelarija u Evropskom parlamentu i zaplenila najmanje milion i po evra u gotovini nakon, kako kažu, jednogodišnje istrage širom Evrope o navodnoj korupciji i pranju novca.

Kurir.rs/Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track