POKS PORUČIO SA SEDNICE GLAVNOG ODBORA: O predloženom sporazumu za KiM da se izjasne građani na referendumu
Foto: POKS

zasedali u beogradu

POKS PORUČIO SA SEDNICE GLAVNOG ODBORA: O predloženom sporazumu za KiM da se izjasne građani na referendumu

Politika -

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) održao je sednicu Glavnog odbora u Beogradu, na kojoj je ovaj najvažniji organ stranke odlučio o pravcu delovanja POKS u narednom periodu.

Glavni odbor POKS je ocenio da je neprihvatljivo prihvatanje tzv. nemačko -francuskog sporazuma od strane bilo kog državnog zvaničnika ili institucije bez prethodne široke javne rasprave u našem društvu, o kojem bi završnu reč dala Skupština Srbije i građani na referendumu, navodi se u saopštenju.

POKS
foto: POKS

Dodaje se da "Glavni odbor izražava čuđenje kako je to preko noći ovaj sporazum postao prihvatljiv za srpsku stranu, kada je mesecima pre toga označavan kao vrlo štetan po državni interes".

POKS poziva državne zvaničnike da na svaki sastanak koji se tiče tzv. statusa južne srpske pokrajine budu pozvani i predstavnici Rusije i Kine koji su usvojili rezoluciju 1244 SB UN u kojoj jasno stoji da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i samim tim garantuju za njenu primenu, stoji u saopštenju.

Potvrđen je i stav stranke da bi uvođenje sankcija Rusiji, "našem savezniku u odbrani suvereniteta Srbije, bilo u dubokoj suprotnosti sa našim nacionalnim interesima".

POKS
foto: POKS

- POKS pozdravlja stav SPC da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da je njegovo očuvanje u granicama naše zemlje ustavna obaveza i imperativ kako za crkvu, tako i za našu državu - istakli su.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja