KO JE BIO UMEŠAN U PRIPREMU ATENTATA NA VUČIĆA? Karan: Snajper je bio nabavljen, a evo šta je bio plan: "OPASNOST NIJE PROŠLA"
Foto: Miloš Miškov, Kurir TV

šokantno

KO JE BIO UMEŠAN U PRIPREMU ATENTATA NA VUČIĆA? Karan: Snajper je bio nabavljen, a evo šta je bio plan: "OPASNOST NIJE PROŠLA"

Politika -

Srpska javnost je imala prilike da čuje nove dokaze sa suđenja Belivukovom klanu o potencijalnim napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Iskazi svedoka saradnika Srđana Lalića otkrili su planove za nasilnu smenu vlasti ove kriminalne grupe.

O iskazima sa svedočenja koji se tiču atentata na predsednika Srbije govorio je Ljuban Karan, potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji.

Jutarnji
foto: Kurir televizija

- Nema ništa novo u odnosu ne neke naše procene koje smo imali mnogo ranije od ovoga. Postojale su procene da je sigurnao planiran atentat i da je planiran prevrat, ali to su bile procene. Ali sada imamo svedoka koji to potvrđuje, a koji ne sme da laže da bi sebe zaštitio. Imamo jasan dokaz da je planiran atentat na predsednika države i da je bilo nabavljano sredstvo - snajper - rekao je Karan i dodao:

- Zatim tu je i priča o prevratu i terorizmu tokom izvođenja prevrata koji je trebalo da se primeni u tržnim centrima u Beogradu i drugim gradovima kako bi se destabilizovala država

Objasnio je da kriminalne grupe ne mogu planirati atentate na visoke zvaničnike bez podrške stranih službi i domaćih političkih i tajkunskih organizacija.

04:53

NA VUČIĆA BIO PRIPREMAN ATENTAT SNAJPEROM?! Karan: Postojale su procene, ali sada je to potvrdio svedok OPASNST NIJE PROŠLA?!

- To ne može da izvrši neka grupa ili klan bez oslonca na strane službe i bez političko-tajkunskih organizacija koje su zainteresovane za prevrat. Postoje indicije da je uloga crnogorske agencije za nacinalnu bezbednost je bila umešana, kavački klan, takođe, a i sam predsednik Crne Gore Milo Đukoanović. Što je najgore, opasnost nije prošla sve dok se ne otrkiju nalogodavci - rekao je Karan.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track