Najnovije vesti

EVO KADA JE POČEO HAOS U SKUPŠTINI: Dok je predsednik Vučić čitao imena heroja i žrtava sa KiM deo opozicije krenuo ka njemu VIDEO
Foto: Printscreen RTS

sednica o Kosovu i Metohiji

EVO KADA JE POČEO HAOS U SKUPŠTINI: Dok je predsednik Vučić čitao imena heroja i žrtava sa KiM deo opozicije krenuo ka njemu VIDEO

Politika
14:26h

U Skupštini Srbije na sednici o Kosovu i Metohiji grupa od oko dvadesetak poslanika opozicije prišla je na samo nekoliko metara od predsednika Srbije Aleksandra Vučića dok je govorio. U jednom momentu oni su zajedno krenuli ka Vučiću a sve je ličilo da je namera da se fizički obračunaju s predsednikom Srbije.

Metež je nastao dok je predsednik Vučić nabrajao imena heroja i žrtava sa KiM.

- Vi ste Kosovo dali, mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi. Vi ste Kosovo dali, a mi ga vraćamo i dajemo ga našem narodu i našoj državi. Sram vas bilo lažovi jedni! Očekivali da će neko da im se skloni. Stalo im je do poslovnika više nego do Kosova - kazao je predsednik.

Skupština Srbije, Skupština, skandal, incident, Aleksandar Vučić, opozicija
foto: RTS 2 Printscreen

- Poslovnik i Kolubarine pare. Inače da znate, da najveće huligansko ponašanje pokazuje fini Jovanović koji lupa u klupe, jer mu je to tata ostavio! Pokrali ste Srbiju, opljačkali je i ojadili, dali je na tacni, spasavamo što se spasti može! Kažete povlačenje barikada, pa ja sam o tome govorio ne vi. Narode da čujete, Srećko koga su ranili Albanci, da čujete vi i ti Nikola, da je njima - izgovorio je predsednik kada je deo opozicije krenuo ka njemu i prekinuo govor.

Momenat kada je došlo do haosa:

1 / 6 Foto: Printscreen RTS

Incidentu je prethodio govor lidera Dveri Boška Obradovića koji je pozvao na odbijanje francusko-nemačkog plana.

- Ovolika vika i dreka je samo zato što nisu u stanju da čuju odgovor, jer mislite da je lepo vikati i misliti da udarate u vreću, a čim bi neko da im odgovori i da ih smesti tamo gde im je mesto počinje vika i dreka. Navijanje za poslovnik jer im je to najvažnije, možete da zamislite kakvo je to uljudno ponašanje - rekao je Vučić dok je deo opozicije vikao.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja