STEFAN KRKOBABIĆ OŠTRO PORUČIO OPOZICIJI: Srbija više nije "Čardak ni na nebu, ni na zemlji"! ZA SVAGDA ZAVRŠILI SMO S SEOBAMA!
Foto: Foto: Amir Hamzagić, agencija Beta

buRna Reakcija

STEFAN KRKOBABIĆ OŠTRO PORUČIO OPOZICIJI: Srbija više nije "Čardak ni na nebu, ni na zemlji"! ZA SVAGDA ZAVRŠILI SMO S SEOBAMA!

Politika -

Predsednik Poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda Stefan Krkobabić, bio je izričit i jasan danas u Skupštini Srbije u odgovoru na sramne napade opozicije.

- Ostajemo dosledni: da se o dogovorenom više ne dogovara, a o odlučenom vuše ne odlučuje, mislim pre svega na zajednicu srpskih opština (ZSO) i to odmah. Ističem da nas u tome ohrabruje jasan i principijelni stav Sjedinjenih Američkih Država. Kada govorimo o ZSO mislimo na naše ljude na Kosovu i Metohiji, ljudi su za nas pre svega. Njihov život u nekoj vrsti vanrednog stanja - neprihvatljiv je na duži rok. Zbog toga, mi - društvo u celini, imamo obavezu, da im pored političke pružimo snažnu materijalnu i drugu finansijsku podršku, kako bi u ovim za njih neizvesnim vremenima bili spremni da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima. Mogu da misle o svemu, i oni i mi, ali o jednom - novom egzodusu srpskog naroda ne možemo i ne smemo da mislimo - kazao je Krkobabić i dodao:

- Rekao sam i ponavljam: Jednom za svagda završili smo s seobama! Crvene linije naše nacioonalne i državne politike su jasne, definisao ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stefan Krkobabić posebno je istakao: - Mir - da, nastavak dijaloga - da! Zajednica srpskih opština - da, priznanje Kosova - ne! Srbija više nije „Čardak ni na nebu ni na zemlji“, Srbija više nije „Tamni vilajet“. Vreme je da izađemo i da se suočimo sa svojom sudbinom - poručio je Stefan Krkobabić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track