CENE PODIVLJALE, AL NE I ZA POSLANIKE! Batak bez kostiju 189, dimljena vešalica 296, espreso 15 dinara! A ovo im je POJEFTINILO!
Foto: Kurir.rs, Shutterstock

blago njima

CENE PODIVLJALE, AL NE I ZA POSLANIKE! Batak bez kostiju 189, dimljena vešalica 296, espreso 15 dinara! A ovo im je POJEFTINILO!

Politika -

Iako smo svedoci toga da je, zbog ekonomske krize u Evorpi i rata u Ukrajini, i u Srbiji došlo do poskupljenja skoro svih prehrambenih proizvoda, to nije slučaj kada je reč i o skupštinskom restoranu u kom obeduju narodni poslanici i njihovi gosti.

meni u Skupštinskom restoranu
foto: Kurir.rs

Iako su neke stvari ipak "poskupele", poput espreso kafe koja je sa 14 dinara "skočila" na "čak" 15 dinara, i bifteka koji sa 1,078 sada otišao na 1.223 dinara, postoje stvari koji su čak i pojeftinile, poput, recimo, pljeskavice (porcija, sa prilozima) koju sada mogu da pojedu za 263 dinara, dok je nekada koštala 281 dinar!

Ako se nekim slučajem zateknete u skupštnskom restoranu, takođe možete naručiti i prirodnu limunadu za 48 dinara, ali i neko energetsko piće za 54 dinara. Ukoliko ste obožavalac biljnog čaja bez limuna, Skupštinski restoran je prava stvar za vas, jer taj topli napitak košta samo 7 dinara, dok je sa dodatkom limuna već 15 dinara!

meni u Skupštinskom restoranu
foto: Kurir.rs

U meniju restorana Narodne skupštine za poslanike su u ponudi i njoke sa četiri vrste sira za 301 dinar, dinstana junetina za 422 dinara ili lignje na žaru za 630 dinatra, dok su najskuplje stavke u meniju orada i brancin koji koštaju po 2.196 dinara. Doduše, to je cena za kilogram.

Da podsetimo, od 1. januara ove godine plate u javnom sektoru uvećane su za 12,5 odsto, čime je povišica pripala i narodnim poslanicima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track