DELE LEKCIJE DRUGIMA, TVRDE DA SU PROFESIONALCI, A NASELI NA TROLA: Kako se obrukao "nezavisni" Danas
Foto: Printscreen

debakl

DELE LEKCIJE DRUGIMA, TVRDE DA SU PROFESIONALCI, A NASELI NA TROLA: Kako se obrukao "nezavisni" Danas

Politika -

Dnevni list Danas, koji u svakoj prilici ističe svoj navodni profesionalizam i predstavlja se kao medij koji isključivo barata istinom i činjenicama, pre nekoliko dana, konkretno 1. februara, objavio je intervju upravo sa jednim trolom, odnosno izmišljenom osobom!

Danas
foto: Printscreen

Naime, u Danasu je objavljen intervju s Danijelom Smitom, navodnim britanskim stručnjakom za međunarodne odnose i bezbednost sa fokusom na Zapadni Balkan, i to pod pod naslovom "Danijel Smit: Vučić mora da shvati da priznanje nezavisnosti Kosova nije stvar kompromisa, već priznanje realnosti". Istog momenta reagovala je šira javnost na društvenim mrežama ukazujući da pomenuti "stručnjak" uopšte ne postoji, što se ubrzo ispostavilo kao tačno. Grešku je priznala i redakcija Danasa, koja je potvrdila da je odmah nakon objavljenog intervjua, urađenog preko mejla, zatražila video-poziv sa Smitom, ali taj profil na Tviteru je ekspresno ugašen.

No, šteta je načinjena, intervju s nepostojećom osobom, koja je bila i kolumnista tog lista (!), štampan je i bio je danima dostupan na njihovoj internet stranici.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja