RAZGOVOR VUČIĆA I DAČIĆA TRAJAO SAT I PO: Lider SPS otkrio o čemu su pričali i šta su dogovorili
Foto: Kurir TV

važan sastanak

RAZGOVOR VUČIĆA I DAČIĆA TRAJAO SAT I PO: Lider SPS otkrio o čemu su pričali i šta su dogovorili

Politika -

Predsednik Socijlističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da je danas razgovarao sa predsednikom Srbije i liderom SNS Aleksandrom Vučićem i da je dogovoren nastavak saradnje dve stranke.

Dačiće je naveo da je razgovor trajao sat i po, i da je dogovoren nastavak saradnje i jačanje koalicije SNS i SPS, prenosi RTS pisanje Tanjuga.

- Razgovarali smo otvoreno o svim pitanjima koja su važna za našu saradnju i o izazovima koji nas čekaju i planovima za godinu koja je pred nama. Naravno razgovarali smo i o pitanjima koja su bila pokretana o našem međusobnom odnosu i saradnji - rekao je Dačić.

U najkraćem, kako je rekao, ponosni su na sve ono što su zajedno uradili u prethodnih 11 godina koalicije, dodajući da su postignuti značajni istorijski rezultati za Srbiju.

- SPS će biti i jeste čvrst temelj državnog i narodnog jedinstva i u skladu sa tim, naš dogovor je da ćemo nastaviti našu saradnju u realizaciji najvažnijih državnih i nacionalnih ciljeva - naveo je Dačić.

Ivica Dačić
foto: Nemanja Nikolić

On je dodao da to praktično znači da će u narednom periodu zajedno raditi na pitanjima odbrane nacionalnih i državnih interesa, na planu ekonomskog razvoja, na planu obezbeđivanja najbolje pozicije Srbije u veoma teškim geopolitičkim okolnostima što, kao je rekao, podrazumeva i nastavak teške borbe za zaštitu teritorijalnog integriteta Srbije i pregovora koji se tiču teritorijalnog integriteta KiM. Prema njegovim rečima, SPS, kao i on lično imajući u vidu svu težinu situacije u kojoj se nalazi Srbija, a ne predsednik Vučić kao pojedinac, čvrsto stoje iza njegove politike i odluke o KiM.

On je ocenio da svi koji žele da naude Srbiji želeli bi da razbiju politički odnos između SNS i SPS, odnosno između Vučiću i njega kreirajući određene scenarije koji bi išli ka tome da se ta koalicija razbije i da se eventualno naprave neke druge.

- Želim još jednom da kažem da niko ne treba da računa na mene i na SPS, dok sam ja predsednik SPS, a biću još dugo nadam se. Mi ćemo imati čvrstu, otvorenu i principijalnu saradnju, jer nemamo neslaganja ni oko jednog državnom i nacionalnog pitanja - rekao je Dačić.

Gostujući juče na TV Pink, Vučić je govorio i o SPS.

- Ne mislim da su izbori dobro rešenje u ovom trenutku u našoj zemlji. Moramo da radimo na tome da naši ljudi dočekaju zimu i leto. A da li imam puno poverenje? Lično ga nemam, oni ga u nas nisu imali. Mi poštujemo tu političku partiju, ali sada znamo da u teškim vremenima možemo da se oslonimo samo na sebe – istakao je predsednik.

Kako je dodao, "ako očekujete da ću da kažem nešto loše o socijalistima i drugima, neću reći ni reč".

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track