PREDSEDNIK SRBIJE STIGAO U ABU DABI: Vučić u dvodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

PREDSEDNIK SRBIJE STIGAO U ABU DABI: Vučić u dvodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas danas u dvodnevnu radnu posetu Abu Dabiju, na poziv Njegovog visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tom prilikom, predsednik Vučić prisustvovaće otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Republike Srbije, prenose Novosti pisanje Tanjuga.

"IDEX 2023", jedan je od najvećih i najznačajnijih sajmova gde se prikazuje najnovija oprema, inovacije i tehnologije u međunarodnom sektoru odbrane.

Tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Vučić sastaće se sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom UAE, ali i sa drugim visokim zvanicama.

Aleksandar Vučić, Abu Dabi
foto: Printscreen/Instagram

Od 2012. godine do danas, Vučić i šeik Bin Zajed imali su više od 20 susreta, a poslednji put sastali su se u oktobru prošle godine u Beogradu.

- Muhamed bin Zajed iskreni je prijatelj Srbije i u teško vreme - rekao je predsednik Vučić tokom posete šeika našoj zemlji.

Njih dvojica tada su razgovarali o nafti, geopolitičkoj situaciji, investicijama, ali o kreditu od milijardu dolara po povoljnoj kamatnoj stopi od tri odsto, koji je Srbija dobila u septembru prilikom posete predsednika Vučića Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ta poseta je bila prva zvanična poseta predsednika u drugom predsedničkom mandatu i tom prilikom, osim sporazuma o finansijskoj podršci, potisano je još devet sporazuma.

Tokom posete, predsednik Vučić obići će Institut G42, gde će razgovarati sa njihovim predstavnicima.

G42 se bavi razvojem veštačke inteligencije u nizu industrija, između ostalog u državnom sektoru, zdravstvu, ekonomiji, ugostiteljstvu i turizmu. Grupa 42 posluje širom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Centralne Azije, Bliskog Istoka i Severne Afrike.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track