STANKO CRNOBRNJA PIŠE ZA KURIR O GODINU DANA RATA U UKRAJINI: Na greškama se uči! Ponavljači ubijaju planetu
Foto: Privatna Arhiva

autorski tekst

STANKO CRNOBRNJA PIŠE ZA KURIR O GODINU DANA RATA U UKRAJINI: Na greškama se uči! Ponavljači ubijaju planetu

Politika -

Od početka rata u Ukrajini, a pre toga od početka pandemije, čini se da je svet ušao u jednu ogromnu, istorijsku grešku koja deluje kao uvod u uništenje ili ozbiljnu havariju celokupnog života na planeti.

Svakog dana širom sveta milioni ljudi postavljaju bezbrojna pitanja na koja na mogu da dobiju tačan odgovor. Da li su čast, istina, integritet greškom nestali? Da li je bila greška to što je NATO obećao da se neće širiti u zemlje Istočne Evrope? Zašto se, 1997. godine, mnogo pre što su Amerikanci saznali za Vladimira Putina, 50 američkih senatora i generala, u pismu Klintonu, usprotivilo širenju NATO nazivajući to širenje greškom "istorijskih razmera"? Da li je Vilijam Berns, bivši ambasador u Moskvi a sada direktor agencije CIA, greškom Stejt departmentu poslao memorandum u kome kaže da guranje Ukrajine u NATO za Rusiju predstavlja najjaču od svih crvenih linija?

Da li su, nedelju dana pre ruske "specijalne operacije", stanovnici Donbasa greškom sami na sebe ispalili 4.093 granate, kako proizilazi iz tvrdnji zapadnih medija i političara? Da li je Rusija greškom minirala dva sopstvena severna gasovoda, što su isti ti tvrdili dok, pre nekoliko dana, Sajmon Hirš nije obelodanio da su gasovode sabotirali specijalci američke mornarice? Da li se Amerika ikada učila na "greškama" koje se zovu Vijetnam, Kuba, Jugoslavija, Irak, Avganistan, Libija i sada Ukrajina? Jasan odgovor je - NIJE. Naravoučenije: Ponavljači ubijaju planetu.

Autor teksta je Stanko Crnobrnja, profesor Fakulteta za medije i komunikacije

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track