MINISTARKA KISIĆ: Jeremić brutalnim i skandaloznim lažima pokušava da zataška AFERU U SAD!
Foto: Ana Paunković, Beta Emil Vaš

reagovanje

MINISTARKA KISIĆ: Jeremić brutalnim i skandaloznim lažima pokušava da zataška AFERU U SAD!

Politika -

Ministarka za brigu o porodici i demografiju i član Predsedništva SNS prof. dr Darija Kisić najoštrije je danas osudila potez Vuka Jeremića, koji je na najbestidniji način slagao i obmanuo javnost Srbije i zloupotrebio decu bez roditeljskog staranja zarad sticanja jeftinih političkih poena.

"Sigurna sam da gospodin Jeremić ovakvim brutalnim i skandaloznim lažima pokušava da zataška i skrene pažnju javnosti sa korupcionaške afere u SAD, a u čijem se središtu našao.

Vuk Jeremić očigledno ne poznaje drugi način za poboljšanje političkog rejtinga osim laži i prevara, jer je objavio deo priloga koji je emitovan na švedskoj nacionalnoj televiziji o inostranom procesu usvajanja i obmanuo javnost da je u tom prilogu učestvovala porodica koja je bila zainteresovana za usvajanje maloletnog deteta iz Loznice.

Porodica sa spornog snimka, koji je Jeremić zlonamerno objavio na svom tviter profilu, nema apsolutno nikakve veze sa usvojenjem devojčice iz Loznice, čiji je slučaj nedavno zloputrebila narodna poslanica Jeremićeve stranke Ivana Parlić.

Na snimku je reč o porodici koja je učestvovala u procesu usvojenja 2020. godine, koji nije sproveden, jer je doneta odluka u skladu sa najboljim interesom deteta. Isti par je u novembru 2021. godine usvojio dete iz Srbije.

Sramno je što gospodin Jeremić pokušava da opstane na političkoj sceni zlopotrebljavajući temu usvojenja dece bez roditeljskog staranja, tako što vodi kontinuiranu kampanju kompromitovanja postupaka usvajanja dece, a koji se sprovodi u skladu sa svim standardima stručnog rada, domaćim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama koje je prihvatila Republika Srbija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track