MINISTAR VUČEVIĆ PRED NASTAVAK DIJALOGA U BRISELU: Vučić će gotovo izvesno biti izložen pritisku da potpiše predlog za Kosovo
Foto: Printscreen/PINK

nije sudnji dan

MINISTAR VUČEVIĆ PRED NASTAVAK DIJALOGA U BRISELU: Vučić će gotovo izvesno biti izložen pritisku da potpiše predlog za Kosovo

Politika -

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je večeras, pred nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić "gotovo izvesno" biti izložen ogromnim pritiscima da potpiše evropski, odnosno francusko-nemački predlog.

Vučević je gostujući na TV Pink ocenio da niko još uvek ne zna kako će se odvijati sutrašnji dan u Briselu, gde bi sa predstavnicima EU trebalo da se sastanu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti.

Miloš Vučević
foto: Printscreen/PINK

"Nije sutra ni sudbonosni dan, ni sudnji dan, jeste težak dan, pre svega za predsednika Republike koji to mora lično da proživi... Dolaziće novi dani, biće još mnogo utakmica i borićemo se", rekao je on i naveo da je sutra potrebno "racionalno donositi odluke i sačuvati Srbiju za buduća vremena".

Ocenio je da će Srbija u Briselu "čuti ono što ne želi da čuje", jer su "scenaristi i režiseri" oni koji se bore za kosovsku nezavisnost i očekuju da se Srbija pomiri sa tim.

"(Potrebno je) da malo vodimo politiku da izdržimo sad sve te udare, da ne štrčimo, da se ne junačimo da nas ne pogodi prvi metak i da nas ne poseče prva sablja. To ne znači da smo kukavice, ne znači da smo neko ko se predaje, da ćemo nešto da izdamo, nego da preteknemo, da ojačamo, da se borimo i da prihvatimo da je ovo maraton, a ne sprint", kazao je Vučević.

(Kurir.rs/Beta/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track