KAKVA ĆE BITI SUDBINA FRANCUSKO-NEMAČKOG PLANA I ZSO? Dejan Miletić za Kurir TV: Ovo sada može da bude prelomna tačka! (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

KURIR TV

KAKVA ĆE BITI SUDBINA FRANCUSKO-NEMAČKOG PLANA I ZSO? Dejan Miletić za Kurir TV: Ovo sada može da bude prelomna tačka! (VIDEO)

Politika -

Gusta agenda obeležila je današnji dan u Briselu. Ovodnevni sastanci počeli su već od 15 časova.

Takođe, počeo je sastanak evropskih zvaničnika sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Sa nestrpljenjem se iščekuje da li će se znati sudbina francusko-nemačkog predloga i ZSO, kao i to da li će doći do verbalnog dogovora i potpisa koji bi odredio dalji tok dijaloga.

01:02

KAKVA ĆE BITI SUDBINA FRANCUSKO-NEMAČKOG PLANA I ZSO? Dejan Miletić za Kurir TV: Ovo sada može da bude prelomna tačka!

Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije pričao je za Kurir televiziju, a prvo se dotakao mogućih pomaka u dosadašnjem dijalogu.

- Rano je tvrditi da li je došlo do ozbiljnih pomaka, ali definitivno je Srbija postupila konstruktivno. U smislu da smo potvrdili naše crvene linije i pokazali ono šta Međunarodna zajednica mora da uradi, a to je ZSO. Sve ostalo ćemo tek saznati, ali poenta jeste da ovo može da bude prelomna tačka ukoliko Međunarodna zajednica dodatno izvrši pritisak na Kurtija i napravi pomak da ZSO postane realnost - započeo je Miletić, pa je rekao kome je danas bio veći pritisak:

- Gotovo je sigurno da je pritisak bio na Prištini i njihovoj nekonstruktivnosti u obavezama i sporazumima. To je preduslov svih budućih ozbiljnih razgovora. Ne verujem da je srpska strana mogla da bude pod dodatnim pritiskom, doduše, pozicija sigurno nije bila lagodna.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track