OČEKUJEMO PROSEČNU PLATU 1.000 EVRA DO KRAJA 2025! Vučić : Srbija ima najveći rast plata ove godine u regionu
Foto: Printscreen/RTS

OČEKUJEMO PROSEČNU PLATU 1.000 EVRA DO KRAJA 2025! Vučić : Srbija ima najveći rast plata ove godine u regionu

Politika -

"Ekonomski rezultati Srbije spektakularni", izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da je inflacija uvezena zbog cena energenata, ali da je obuzdana i da je uspela da sačuva črst kurs dinara, da podiže devizne rezerve.

- Ukupno za 22 godine za infrastrukturne projekte smo dobili 420 miliona. Mi smo danas dobili 610 miliona evra. Ponosam sam što nismo postali parija evropska i svetska, što nismo zemlja koja je izolovana, a istovremeno čuvamo nacionalne i vitalne interese - rekao je predsednik Srbije za RTS.

Poručio je da se trudio i borio, i da će to nastaviti da radi.

On je izjavio da je u odnosu na 2012, Srbija ove godine imala najveći rast plata u regionu, u odnosu na Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju, Crnu Goru i Hrvatsku.

Aleksandar Vučić, Takovska 10
foto: Printscreen/RTS

- Postajemo prvi put prvi, sa najnižom stopom javnog duga i nezaposlenosti, iako smo delili treće i četvrto mesto pre osam godina u regionu. Posle nas najnižu stopu nezaposlenosti ima Albanija - rekao je Vučić.

Očekuju, kako kaže, da prosečna plata u martu bude 750 evra, a do kraja godine 820 evra.

Aleksandar Vučić, Takovska 10
foto: Printscreen/RTS

- Do kraja 2025. godine, ono što ljude zanima, očekujemo da prosečna plata bude hiljadu evra, uz inflaciju koja nije uvezena - naveo je predsednik.

Vučić kaže da kada vodite državu morate da razmišljate o tome da li ćete imati dovoljno lekova, novca, šećera, ulja, soli, brašna i struje i da morate da gledate da država ide napred u svim segmentima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja