ADVOKAT IVANA TODOSIJEVIĆA ZA KURIR O POTVRDI JEDNOGODIŠNJE KAZNE ZATVORA: Nezapamćeno da neko ZBOG IZJAVE ODE U ZATVOR!
Foto: Printscreen

REAGOVANJE

ADVOKAT IVANA TODOSIJEVIĆA ZA KURIR O POTVRDI JEDNOGODIŠNJE KAZNE ZATVORA: Nezapamćeno da neko ZBOG IZJAVE ODE U ZATVOR!

Politika -

Nikada se u Evropi nije desilo da neko dobije zatvorsku kaznu zbog izjave, poručio je advokat Nebojša Vlajić, komentarišući presudu Apelacionog suda koji je potvrdio jednogodišnju zatvorsku kaznu nekadašnjem ministru uprave i lokalne samouprave iz redova Srpske liste Ivanu Todosijeviću zbog izjave o Račku.

Ivan Todosijević
foto: Printscreen

Todosijević je naime prvostepeno osuđen krajem 2019. godine u Prištini zbog izjave koju je dao na obeležavanju 20. godina od NATO bombardovanja u Zvečanu kada je naveo da je slučaj Račak izmišljen i iskorišćen kao povod za bombardovanje. A sada je stigla i drugostepena presuda Apelacionog suda koja je potvrdila jednogodišnju zatvorsku kaznu.

Vlajić, koji je Todosijevićev advokat, za Kurir je ocenio da je ovo nečuveno.

- I ova presuda je, kao i prethodna, jednako pogrešna i nepravična jer za nešto što nije krivično delo ne možete ni dan jedan da provedete u zatvoru a kamoli godinu dana. Ovo je nezapamćen slučaj u Evropi da neko zbog bilo kakve izjave bude oteran i zatvoren - ističe Vlajić.

Nebojša Vlajić, advokat
foto: Fonet Nenad Đorđević

Ukazujući da žalba na drugostepenu presudu nije dozvoljena, on najavljuje vanredna pravna sredstva.

- Podnećemo zahtev za zaštitu zakonitosti koji se podnosi Vrhovnom sudu. Iako naravno očekujem drugačiju presudu, kao i uvek, nažalost to ne zavisi od nas - konstatovao je Vlajić za Kurir.

I. Ž./

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track