SASTANAK VESIĆA SA PREDSTAVNICIMA NALEDA: Izmene Zakona o planiranju i izgradnji podsticaj za građevinarstvo i ekonomski rast
Foto: MGSI

SARADNJA

SASTANAK VESIĆA SA PREDSTAVNICIMA NALEDA: Izmene Zakona o planiranju i izgradnji podsticaj za građevinarstvo i ekonomski rast

Politika -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je sa predstavnicima NALED o predviđenim izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, koji su tom prilikom ocenili da će planirane izmene dodatno unaprediti ovu oblast, olakšati pribavljanje dozvola i uticati na rast ekonomije i BDP u Republici Srbiji.

Izvršna direktorka NALED Violeta Jovanović izrazila je spremnost da Naled bude partner Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u implementaciji predviđenih rešenja.

Goran Vesić
foto: MGSI

Ministar Vesić se zahvalio predstavnicima NALED na preporukama koje je ova organizacija dala za planirane izmene Zakona o planiranju i izgradnji i istakao da su gotovo sve preporuke prihvaćene i primenjene u nacrtu zakona.

- Verujemo da ćemo zajedno sa našim partnerima iz NALED, kroz primenu ovog zakona, doprineti većoj transparentnosti i efikasnosti državne uprave u ovoj oblasti - rekao je Vesić i dodao da se radi o zakonu koji propisuje najviše ekološke standarde u gradnji.

Tokom razgovora je ocenjeno da nacrt zakona otvara perspektivu za primenu najsavremenijih rešenja u oblasti održive urbane mobilnosti što je važna oblast u kojoj će ministarstvo i NALED nastaviti da rade zajedno u budućnosti.

Goran Vesić
foto: MGSI

Predsednik Upravnog odbora NALED Vladislav Cvetković izrazio je uverenje da će saradnja NALED i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u pripremi ovog zakona u budućnosti doprineti podizanju efikasnosti u izdavanju građevinskih dozvola, povećanju investicija i rastu konkurentnosti srpske privrede u celini.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track