PORUKA PREDSEDNIKA IZ DOHE: Kurti je u pravu, ja imam govornu manu i nema logopeda koji bi tu nešto mogao da promeni!
Foto: Printscreen Pink

skup u kataru

PORUKA PREDSEDNIKA IZ DOHE: Kurti je u pravu, ja imam govornu manu i nema logopeda koji bi tu nešto mogao da promeni!

Politika -

DOHA - Mnogi su bili strašno nervozni, ljuti, nadajući se da ću ja nešto da potpišem i da će moći da kažu da je Srbija izgubila, mada nikad nisu bili zabrinuti za Srbiju već samo za svoje fotelje i mogu li da se dočepaju tih fotelja i pune kase, za koju nisu zaslužni", rekao je jutros u Dohi predsednik Srbije Aleksandar Vučić na temu Kosova pošto se uživo uključio u program sa skupa u Kataru.

Kako je dodao, takvi govore da je danas situacija drugačija - kažu 26 ili 27 zemalja je povuklo priznanje, hvale se svim onim što je on uradio a oni nisu nikad.

"U njihovo vreme nijedna zemlja nije povukla priznanje Kosova. I sad slušamo te ljude koji nam sole pamet pozivajući se na rezultate koje smo mi stvorili. Vi se onda pitate koji je ovde lud", rekao je predsednik.

- Kurti je u pravu. Ja imam "govornu manu". Držim se međunarodnog prava, Povelje UN i potpisanih sporazuma. Nema logopeda ili nekoga ko bi mogao da utiče na moj misaoni tok koji bi mogao da promeni nešto u budućnosti - kazao je predsednik.

On je, govoreći o Kosovu i Metohiji i pregovorima u Briselu, kaže da su se mnogi nadali da će on nešto da potpiše, kako bi se dočepali "fotelja" i "pune kase za koju nisu zaslužni".

Vučić je podsetio na povlačenja priznanja tzv. Kosova i da je to zasluga njegovog režima, a taj argument koriste protiv njega oni koji ga napadaju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track