FORMIRATI ZSO! Orlić sa poslanikom Bundestaga: Poslanik Bajer pozdravio ekonomske uspehe Srbije ostvarene prethodnih godina
Foto: Printscreen RTS

FORMIRATI ZSO! Orlić sa poslanikom Bundestaga: Poslanik Bajer pozdravio ekonomske uspehe Srbije ostvarene prethodnih godina

Politika -

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas sa poslanikom Bundestaga Peterom Bajerom o ekonomskoj saradnji i evropskim integracijama Srbije, kao i o pitanju Kosova, te je izraženo očekivanje da bude formirana Zajednica srpskih opština.

Kako se navodi u saopštenju, Orlić je konstatovao da je Nemačka najznačajniji privredni partner Srbije, kao i jedan od vodećih stranih investitora.

Poslanik Bajer je pozdravio ekonomske uspehe Srbije ostvarene prethodnih godina, iskazujući očekivanje da će nemački investitori nastaviti intenzivna ulaganja u Srbiju.

Govoreći o evropskom putu Srbije, Orlić je potvrdio da članstvo u EU ostaje strateško opredeljenje Srbije i zahvalio na podršci po ovom pitanju.

"Pokazali smo jasnu posvećenost dijalogu, iako je dijalog između Beograda i Prištine teško opterećen iracionalnim ponašanjem Aljbina Kurtija i njegovim drskim odbijanjem da ispuni ranije potpisane obaveze. Na prvom mestu tražimo konačno formiranje ZSO", rekao je Orlić.

On je dodao da su formiranje ZSO i bezbednost srpskog naroda na Kosovu pitanja od najvećeg značaja i da se nalaze u fokusu državne politike Srbije.

Bajer je izrazio očekivanje da će doći do implementacije do sada preuzetih obaveza, uključujući, na prvom mestu, formiranje ZSO.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track