OČEKUJEM HITNU SMENU BASTE: Oglasio se narodni poslanik Uglješa Grgur
Foto: Kurir tv

OČEKUJEM HITNU SMENU BASTE: Oglasio se narodni poslanik Uglješa Grgur

Politika -

Narodni poslanik u Skupštini Srbije, Uglješa Grgur, reagovao je na izjavu Radeta Baste, ministra privrede u Vladi Srbije, a koja, kako kaže, nije u skladu sa državotvornom politikom i interesima Srbije. Grgur očekuje da Ivica Dačić, sa čije liste je Basta, pokrene njegovu hitnu smenu.

- Kao narodni poslanik i zamenik Igora Braunovića, predsednika udruženja "Naša Drina" nalazim se na listi Ivica Dačića. Na toj listi se nalazi i Jedinstvena Srbija iz koje dolazi ministar Basta. Najoštrije osuđujem izjavu Radeta Baste da se uvedu sankcije Rusiji. Ministar ne sme da nastupa u svoje ime kod visokih državotvornih pitanja i njegovo je da vodi resor za koji je zadužen - kaže Grgur:

-Mi iz udruženja "Naša Drina" od naše koalicije na čijoj smo listi kandidovani sa čije liste je i Basta tražimo hitno njegovu smenu. Takav ministar ne može da zastupa ni našu koaliciju niti da bude član Vlade. Grgur dodaje da udruženje "Naša Drina" pruža bezrezervnu podršku Aleksandru Vučiću i njegovoj politici.

Podsetimo, ministar privrede u Vladi Srbije Rade Basta na svom instagram nalogu napisao da je za uvođenje sankcija Rusiji i da traži od Vlade Srbije i svih ministara da se izjasne po tom pitanju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track