ZAHVALIO SAM KOMESARKI EU ILVI JOHANSON NA PODRŠCI I POMOĆI: Važan sastanak s predsednikom Srbije na Andrićevom vencu (FOTO)
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

predsedništvo

ZAHVALIO SAM KOMESARKI EU ILVI JOHANSON NA PODRŠCI I POMOĆI: Važan sastanak s predsednikom Srbije na Andrićevom vencu (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Zahvalio sam komesarki EU Ilvi Johanson na podršci i pomoći u upravlјanju migracijama, kao i na tome što su prepoznati napori naše zemlјe u regulisanju migrantske krize. Srbija je od početka ozbilјno i odgovorno prihvatila svoj deo obaveza, čime je umnogome doprinela opštoj bezbednosti EU i njenih građana. Razgovarali smo i o saradnji sa institucijama EU u pogledu usklađivanja viznog režima, borbi protiv organizovanog kriminala, kao i o statusu pristupnih pregovora Srbije, objavio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji se sastao s komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove.

Komesarka EU za unutrašnje poslove Ilva Johanson danas će tokom posete Srbiji sa najvišim državnim zvaničnicima razgovarati o saradnji u oblasti migracija i upravljanja granicom.

Tokom posete, ona će se sastati i sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministarkom za evropske integracije Tanjom Miščević i komesarkom za izbeglice Natašom Stanisavljević, saopšteno je iz Evropske komisije.

Kako je najavljeno, razgovori će biti fokusirani na jačanje upravljanja granicom, procedure dobijanja azila, podršku prihvatnim kapacitetima, borbu protiv krijumčarenja izbeglica, poboljšanje i pružanje podrške pri povratku i readmisiji i usklađivanje vizne politike Srbije sa politikom EU.

Komesarka će takođe otići na granicu Srbije i Mađarske sa ministrom Gašićem i izvršnim direktorom Fronteksa Hansom Lejtensom.

Kurir.rs/Beta/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track