NATO LOBISTA PROVOCIRA! Opet bi da KROJI našu državu po svojoj meri: Na današnji dan ŠIRI ZASTAVU AGRESORA usred Beograda
Foto: Printscreen/Twitter

SKANDALOZNO

NATO LOBISTA PROVOCIRA! Opet bi da KROJI našu državu po svojoj meri: Na današnji dan ŠIRI ZASTAVU AGRESORA usred Beograda

Politika -

Austrijski ekonomista Ginter Felinger i predsednik nevladinih organizacija za proširenje NATO-a po svemu sudeći ne prestaje da propagira svoju, sada već oprobanu, srbomrzačku šemu, pa se tako može primetiti da se i dalje opušteno šetka Beograd i bez imalo stida provocira srpski narod.

Naime, baš danas kada se navršavaju 24 godine od kada su se začule prve sirene koje su najavile NATO agresiju na tada Saveznu Republiku Jugoslaviju, kada su se začuli prvi projektili koji su nemilosrdno ispaljivani narednih 78 dana, Srbomrzac je odlučio da usred Beograda, tačnije u kompleksu "Beograda na vodi" raširi zastavu agresora i na kranje maliciozan način napiše samo četiri reči koje su digle javnost na noge.

- Hvala za oslobođenje Srbije - stoji u opisu slike na kojoj Felinger ponosno i uz osmeh pozira.

Ovo je samo još jedna u nizu sramnih reakcija koje dolaze u ranjivom trenutku za srpski narod.

Nedavno je pomenuti NATO LOBISTA izneo na svom Tviter nalogu skandalozan zahtev da se "odmah ukloni spomenik" deci nastradaloj u bombardovanju SRJ 1999. godine, jer, prema njegovim rečima, on predstavlja "mrsko izvrtanje činjenica"?!

Reč je o spomeniku u Tašmajdanskom parku, koji kroz lik Milice Rakić, devojčice stradale od NATO bombi u Batajnici, simbolizuje svu decu ubijenu tokom ove agresije, ali se upravo ovo obeležje našlo na sramnom udaru NATO lobiste.

- Dokle god srpski, pa čak i neki austrijski političari sa ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni - napisao je Ferlinger i dobio žestoke reakcije na svoj post.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track