Najnovije vesti

HAOS U PRIŠTINI: Građani skidaju zastave LAŽNE DRŽAVE sa jarbola, bacaju dimne bombe, traže da Kurti odmah podnese ostavku (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube/Kosovo online

kim

HAOS U PRIŠTINI: Građani skidaju zastave LAŽNE DRŽAVE sa jarbola, bacaju dimne bombe, traže da Kurti odmah podnese ostavku (VIDEO)

Politika
16:26h

Na glavnom prištinskom trgu "Zahir Pajazit" danas se okupilo nekoliko stotina građana koji protestuju protiv premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija i Ohridskog sporazuma.

Zahtevajući ostavku Kurtija, navodi RTS, skinuli su zastave lažne države Kosova sa jarbola na ulazu u zgradu privremenih institucija, a na njihovo mesto okačili bele zastave pokazujući da se prema njihovom mišljenju Kurti predao prilikom postizanja dogovora u Ohridu.

Zatim su aktivirali više dimnih bombi čime je kraće vreme deo i ulaz u zgradu vlade bio obavijen gustim crnim dimom.

Policija je čuvala ulaz u zgradu vlade. Drugih incidenata tokom protesta nije bilo.

1 / 4 Foto: Printskrin / You Tube/Kosovo online

Iako su protiv sporazuma iz Ohrida, uprkos pozivu da se pridruže, opozicione stranke i njihovi aktivisti nisu bili na protestu.

Na čelu ovog protesta su funkcioneri Socijaldemokratske partije koja smatra da Kurti nema legitimitet i da bi iz tog razloga trebao da podnese ostavku.

Natira Kuči iz SDP rekla je da se ovaj protest organizuje jer smatraju da je Kurti prihvatio stvaranje ZSO sporazumom u Ohridu i promenio pristup koji je imao 15 godina u opoziciji.

(Kurir.rs/RTS/Kosovo online)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja