POVUKAO SE U ILEGALU POSLE POLITIKE, A SAD JE OPET U ŽIŽI: Gde je i šta radi Oliver Dulić nakon završetka MARATONSKOG PROCESA
Foto: Dado Đilas

posle vlasti

POVUKAO SE U ILEGALU POSLE POLITIKE, A SAD JE OPET U ŽIŽI: Gde je i šta radi Oliver Dulić nakon završetka MARATONSKOG PROCESA

Politika -

Oliver Dulić, nekadašnji ministar za zaštitu životne sredine, potpuno se povukao iz političkog, ali i javnog života 2012, kada je protiv njega pokrenut postupak zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa izdavanjem dozvole firmi Nuba invest za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva. Maratonski proces ove nedelje je konačno dobio epilog.

Oliver Dulić
foto: Printscreen/Instagram

Dulić je odlukom Apelacionog suda u Beogradu pravosnažno oslobođen odgovornosti za zloupotrebu službenog položaja. Osim njega, odgovornosti su pravnosnažno oslobođeni i njegov zamenik Nebojša Janjić i vd direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, koji su takođe bili optuženi da su od 2009. do 2012. zloupotrebili službeni položaj prilikom dodela dozvola. Ovom odlukom, drugostepeni sud potvrdio je presudu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu koja je okrivljenima izrečena u decembru 2021. godine.

Oliver Dulić
foto: Printskrin/Instagram

Od kada je kao viđeniji demokrata postao jedan od glavnih sumnjivaca iz redova bivše vlasti, ovaj ortoped na privremenom radu u političkoj sferi potpuno je okrenuo leđa politici i posvetio se svojoj profesiji. On godinama radi kao specijalista ortopedije sa traumatologijom i zamenik je direktora jedne privatne bolnice za rehabilitaciju u Vrdniku. Dulića nema mnogo u javnosti. Čak i društvene mreže, koje je obilato koristio dok je bio na javnim funkcijama, koristi gotovo isključivo da razmeni sa pratiocima sadržaj koji nema nikakve dodirne tačke s aktuelnim dešavanjima u državi.

Oliver Dulić
foto: Printskrin/Instagram

Sudeći prema fotografijama, kojih nema mnogo od kada se povukao iz javne sfere, Dulić se nije mnogo promenio i voli da podeli slike sa ćerkom.

Oliver Dulić je rođen 1975. u Beogradu. U aktivan politički život ulazi 1996. godine kao jedan od lidera studentskog protesta 1996/97. Član je Demokratske stranke od 1997. godine. Zanimljivo je i da je bio najmlađi predsednik Skupštine Srbije u istoriji parlamenta. Posle izbora održanih 2012. godine Dulić je izabran za narodnog poslanika, ali je već novembra iste godine, na komentar novog predsednika DS Dragana Đilasa da nekadašnji ministri ne bi trebalo da budu poslanici, vratio svoj mandat. Posle toga odlučio se za svojevrsnu ilegalu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track