TERORU NAD SRBIMA SE MORA STATI NA KRAJ! Analitičari sumnjaju da će Kurtijev režim prestati sa pritiscima! EU SE NE OGLAŠAVA
Foto: Kurir TV, Ilustracija

KOSOVO I METOHIJA

TERORU NAD SRBIMA SE MORA STATI NA KRAJ! Analitičari sumnjaju da će Kurtijev režim prestati sa pritiscima! EU SE NE OGLAŠAVA

Politika -

Dijalog Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača biće nastavljen u utorak, 4. aprila u Briselu.

Sastanak Petra Petkovića i Besnika Bisljimija biće prvi susret u okviru dijaloga pod okriljem EU otkako su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti u Ohridu postigli dogovor o Implementacionom aneksu tog sporazuma.

A na na Kosovu i Metohiji uhapšen je još jedan Srbin. Sinoć oko 18 časova na prelazu Jarinje dogodilo se hapšenje bivšeg srpskog policajca Miljana Jovanovića pod nerazjašnjenim okolnostima.

jutarnji
foto: Kurir televizija

Teror nad Srbima na KiM komentarisali su u jutarnjem programu Kurir televizije Nebojša Obrknežev, magistar naftno-gasnog inženjrstva iz Centra za društvenu stabilnost i Bojan Borovčanin, predsednik Udruženja nacionalna inteligencija NIT.

- Ja imam 40 godina. Od kada sam naučio da čitam, pišem i razmišljam svojom glavom, davno pre ratnih sukoba na Balkanu uvek je na delu bio teror nad našim stanovništvom na Kosovu i Metohiji. Ceo moj životni vek slušam o ovome. O ubistvima, silovanjima, pljačkanjima koji se počinjavaju nad srpskim stanovništvom. Tome se mora stati na kraj. Zaštita našeg naroda dole treba da bude glavna tačka u svim predstojećim pregovorima, pa i u Briselu - rekao je Borovčanin.

jutarnji
foto: Kurir televizija

Obrknežev je izrazio bojazan da je ovo još jedan u nizu događaja terora nad srpskim stanovništvom koji će se verovatno nastaviti.

- Mi imamo s jedne strane pregovarački proces koji traje već godinama, a s druge strane stalni teror od strane Aljbina Kurtija. Setite se Dejana Pantića, Slađe Trajkovića i td. Ovo što se juče desilo sa Miljanom Jovanovićem je još samo jedan događaj u nizu, koji će se nažalost verovatno nastaviti.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Čudi me što EU i dalje ne reaguje. Ako hoćemo da vodimo pregovore, moramo imati neke izjave. Iz dana u dan se događaju nemilice, a nešto i ne dospeva u javnost. Ovo ne vodi normalizaciji odnosa između Srba i Albanaca. Decenijama jedna strana doživljava nemile događaje i sve to trpi u vremenima koje prolaze - kaže Obrknežev.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track