PREDSEDNIK VUČIĆ UPUTIO MOĆNE REČI NA SAMITU ZA DEMOKRATIJU: Apsolutno neophodno POŠTOVANJE međunarodnog prava od strane svih!
Foto: Printskrin/Instagram

onlajn događaj

PREDSEDNIK VUČIĆ UPUTIO MOĆNE REČI NA SAMITU ZA DEMOKRATIJU: Apsolutno neophodno POŠTOVANJE međunarodnog prava od strane svih!

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na onlajn Samitu za demokratiju, na kom učestvuje na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena, rekao je da izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou “iziskuju da se ujedinimo”.

- Principi poštovanja lјudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da prenese i poštuje svako od nas - istakao je predsednik i dodao:

- Aktuelni sukob u Ukrajini je, ponovo, na svetlo dana izneo apsolutnu neophodnost univerzalnog i nepokoleblјivog poštovanja međunarodnog prava od strane svih. Republika Srbija će nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa.

Inače, Samit uključuje 120 zemalja, civilnih grupa i tehnološke kompanije. Zajednički domaćini ovogodišnjeg samita biće SAD, Kostarika, Zambija, Holandija i Južna Koreja, a američki zvaničnici kažu da će ohrabriti zemlje učesnice da se više uključe u demokratske procese.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track