"KURTIJEVU POLICIJU OBUČAVALI U REGIONU" Karan naveo koji su "školski" mehanizmi zastrašivanja: Napad na decu je jedan od njih!
Foto: Kurir televizija

kosovo i metohija

"KURTIJEVU POLICIJU OBUČAVALI U REGIONU" Karan naveo koji su "školski" mehanizmi zastrašivanja: Napad na decu je jedan od njih!

Politika -

Nakon prihvatanja sporazuma iz Brisela i Ohrida a pod pritiscima iz inostranstva da formira Zajednicu sprskih opština i napadima opozicionih partija premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je rešio da tumači sporazum na svoj način.

Sugerisao je da zvanični Zapad usmeri te pritiske na Beograd, a da zanemari Prištinu navodeći da bi dodatni pritisak na Srbiju mogao da donese rezultate po pitanju priznavanja tzv.Kosova.

Situaciju na KiM komentarisali su u jutarnjem programu Kurir TV Ljuban Karan, potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji i i Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca Srbije.

jutarnji
foto: Kurir televizija

Karan je ocenio da saopštenje u kojem se navodi da je hapšenje Miljana Jovanovića na prelazu Jarinje od strane tzv. kosovskih snaga bilo greška nije istinito, već da je u pitanju strategija zastrašivanje Srba.

- Nema tu nikakve greške. To je strategija zastrašivanja Srba na KiM. Oni su učili te neke stvari još iz Hrvatske od njihovih instruktora i savetnika velikih obaveštajnih službi koji tome prustupaju na naučnoj osnovi. Najveći psihološki efekat je kada uhapsite nekoga ko nije kriv. Nije efekat kada napadnete odraslog čoveka nego kada napadnete decu. Takođe, kada uđete u neko domaćinstvo i uzmete nešto što nije toliko skupo, noću dok spava. To sve pobuđuje strah i osećaj ugroženosi. Podstiče taj tihi egzodus sa Kosova i Metohije.

Beriša je konstatovao da Kurti ciljano pokušava da smanji broj srpskih policajaca koji bi prema sporazumo o formoranju ZSO trebalo da budu na severu kosova.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Kod gospodina Kurtija se može predvideti svaki njegov sledeći korak. Pre nekoliko meseci sam govorio da je kosovska policijska služba napravila spisak od 95 pripadnika kosovske policijske službe, koji su bivši policajci republike Srbije. Sada je trenutno jedan takvih je gospodin Jovanović. To će njima poslužiti da se oslabi onaj deo sporazuma koji se tiče formiranja ZSO da srpski policajaci budu većina na severu Kosova. Hoće, dakle da odstrane taj nastabilniji deo policijske službe na severu - smatra Beriša.

03:34

KURTIJEVU POLICIJU OBUČAVALI U HRVATSKOJ? Karan naveo koji su školski mehanizmi zastrašivanja: Napad na decu je jedan od njih!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track