PETAR PETKOVIĆ: Ne pita se Kurti oko Vučićeve posete KiM, postoje potpisani sporazumi koji to regulišu!
Foto: Printscreen/PINK

JASAN ODGOVOR

PETAR PETKOVIĆ: Ne pita se Kurti oko Vučićeve posete KiM, postoje potpisani sporazumi koji to regulišu!

Politika -

Nervoza Alјbina Kurtija zbog dogovora u Ohridu, odakle se vratio bez ikakvog potpisa i priznanja od strane Beograda, ali sa obavezom formiranja ZSO, svakoga dana eskalira. Zato se sada uzalud junači da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, iako se on tu ništa ne pita, poručuje direktor vladine Kancelarije za KiM Petar Petković.

- Ko je Kurti da određuje i daje dozvole za posete pokrajini predsedniku Vučiću kada postoje potpisani sporazumi koji ovo pitanje jasno regulišu? - upitao je.

Petar Petković
foto: Printscreen/PINK

Napominje da je u Ohridu jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština, kaže, može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje.

- Ovakve izjave Alјbina Kurtija najbolјe pokazuju sa kakvim remetilačkim faktorom se sve vreme suočava Beograd u dijalogu. Jasno je da Kurti ne želi dijalog i na sve načine pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština, ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više. Jasno je da se Kurti plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavlјenog posla - konstatovao je Petković.

Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track