"RADE BASTA POSTAJE KOPIJA ČEDOMIRA JOVANOVIĆA" Dejan Vuk Stanković za Kurir TV: Treba da zaboravi na funkciju u Vladi Srbije
Foto: Kurir Televizija, Zoran Vujasinović / Ministarstvo privrede

politika

"RADE BASTA POSTAJE KOPIJA ČEDOMIRA JOVANOVIĆA" Dejan Vuk Stanković za Kurir TV: Treba da zaboravi na funkciju u Vladi Srbije

Politika -

Ministar privrede Rade Basta, član stranke Jedinstvena Srbija, najavio je mogućnost formiranja svoje političke organizacije s kojom bi izašao na izbore na svim nivoima. Pokret bi se zvao Evropski put Srbije.

Nije ovo, međutim, prvi put da Basta uzburka političku scenu. Podsetićemo da je nedavno ministar na svom Instagram nalogu objavio da naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i da to postaje neizdrživo.

Kako je objavio, on kao ministar privrede ne može da prihvati da gleda koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo.

Istupanja Baste komentarisao je u jutarnjem programu Kurir Televizije politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- To je neprijatna epizoda u radu vlade Srbije zato što je to soliranje po pitanju uvođenja sankcija Rusiji, kao jednom od najvažnijih političkih pitanja u Evropi, a posebno za Srbiju. Takvo pitanje iziskuje diskusiju i treba da disciplinuje svakog člana vlada po pitanju izlaganja stavova - rekao je Stanković i dodao:

- Da bi funkcionisalo demokratsko društvo mora da postoji politička disciplina, ali i sloboda mišljenja, s tim što se ta sloboda mišljenja ne ostvaruje tako što vi komunicirate sa novinarima preko društvenih mreža ili putem samostalnih konferencija za štampu nego komunicirate sa svojom strankom i sa koalicionim partnerima i stav vlade uvek mora da bude zajednički.

01:04

RADE BASTA POSTAJE KOPIJA ČEDOMIRA JOVANOVIĆA! Dejan Vuk Stanković: Treba da zaboravi na funkciju u vladi Srbije

Ocenio je da Basta ima veće ambicije nego što je to funkcija ministra u vladi.

- Očigledno je da on ima veće ambicije od resora koji mu je dodeljen. Ti stavovi odudaraju od stavova njegove partije i od stavova Vlade. Zbog toga bi gospodin Basta ukoliko želi da se bavi političkim liderstvom trebalo da zaboravi na funkciju u vladi Srbije i da krene samostalno da pravi neku vrstu koliko shvatam Evropskog pokreta za Srbiju. Meni je malo čudno da čovek koji dolazi iz stranke Dragana Markovića Palme postaje neka vrsta kopije Čedomira Jovanovića ili neka vrsta varijacije na ideologiju druge Srbije - zaključio je Stanković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track