"DANILU JE TO POSAO, A MENI LJUBAV" Predsednik Vučić sa sinom slobodno vreme u Veroni iskoristio za degustaciju vina (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

poseta italiji

"DANILU JE TO POSAO, A MENI LJUBAV" Predsednik Vučić sa sinom slobodno vreme u Veroni iskoristio za degustaciju vina (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru inicijative Otvoreni Balkan danas je posetio Sajam Vina u Veroni.

"Danilu je posao, a meni ljubav. Iskoristili smo petnaest minuta slobodnog vremena na Sajmu da popijemo po čašu dobrog srpskog, albanskog i makedonskog vina", napisao je predsednik.

Podsetimo, predsednik je zajedno sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Dimitrom Kovačevskim i Edijem Ramom obišao sajam vina.

Potom je sa ministrom spoljnih poslova Antonijem Tajanijem, obišao zajednički štand na kojem se predstavljaju vinari iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Na zajedničkom štandu predstavljeno je više od 200 etiketa najboljih vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Od ukupnog broja, 90 etiketa je iz Srbije iz 41 vinarije.

Vina na štandu Open Balkan predstavili su vrhunski somelijeri tri zemlje, a biće organizovan i masterklas na kome će biti predstavljene autohtone sorte Balkana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track