DULUŽ LAURIJAN NA ČELU PUPS U ALIBUNARU: Nastavićemo da podržavamo i realizujemo ideje našeg predsednika Milana Krkobabića
Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

Delgati izborne skupštine odlučili

DULUŽ LAURIJAN NA ČELU PUPS U ALIBUNARU: Nastavićemo da podržavamo i realizujemo ideje našeg predsednika Milana Krkobabića

Politika -

U prepunoj sali Skupštine opštine Alibunar, delegati Izborne skupštine Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda OO Alibunar jednoglasno su za novog predsednika izabrali Duluža Laurijana, diplomiranog inženjera kibernetike u penziji.

- Nastavićemo da podržavamo i realizujemo ideje našeg predsednika Milana Krkobabića i smernice Izvršnog odbora, koje ćemo konkretizovati u skladu sa potrebama naših građana u lokalnoj samoupravi Alibunar. Jedan od ciljeva će nam, svakako, biti akciono i kadrovsko jačanje naših mesnih odbora: Lokve, Janošik, Nikolinci, Banatski Karlovac i Vladimirovac - ističe Laurijan.

Duluž Laurijan, PUPS, Alibunar
foto: PUPS - Solidarnost i pravda

- Veliko bogatstvo je to što u redovima PUPS imamo i: Mađare, Rumune, Slovake, Makedonce, Bošnjake i Albance. Izbor Duluža Laurijana - Larija, koji je rumunskog porekla, snažno potvrđuje da je PUPS otvoren za dobronamerne ljude - penzionere, poljoprivrednike i proletere svih nacionalnosti i veroispovesti - istakao je potpredsednik PUPS - Solidarnost i pravda Risto Kostov.

Posle 12 uspešnih godina provedenih na čelu opštinske organizacije, Danilo Ćirić, jedan od osnivača Partije izabran je za potpredsednika PUPS - Solidarnost i pravda Alibunar.

Pored predsednika pomenutih mesnih odbora, stalni sastav Opštinskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda čine i: Slavoljub Miladinović, Milenko Stanojević, Jano Mosnak, Čedomir Stankov i Dušan Njagul.

Jednoglasno su izabrani predsednici i članovi nadzornog odbora i dicsiplinske komisije. Izbornoj skupštini u Alibunaru prisustvovali su i predsednik Pokrajinskog odbora Miroslav Španović i član Izvršnog odbora partije zadužen za Južnobanatski okrug Vladimir Đurica.

Duluž Laurijan, Alibunar, PUPS
foto: PUPS - Solidarnost i pravda

Pošto je prisutne pozdravio u ime Milana Krkobabića, predsednika PUPS - Solidarnost i pravda, potpredsednik Risto Kostov je istakao da je istorijski iskorak što se danas, najzad, ostvaruje PUPS-ov osnovni vrednosni stav 3P : Penzije prate plate i to zahvaljujući pre svega, dogovoru našeg predsednika Milana Krkobabića sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem.

- Očekujemo da se u dogledno vreme relizuje i ideja Milana Krkobabića o uvođenju tzv. garantovane socijalne „penzije“ u iznosu od najmanje 100 evra za sve one koji nemaju i neće imati penziju i nemaju nikakva primanja. A među njima je najviše žena i to žena na selu - istakao je Kostov.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track