VELJA JE NERVOZAN, I TO SA RAZLOGOM: Žestok odgovor šefa Dačićevog kabineta
Foto: Nenad Kostić

VELJA JE NERVOZAN, I TO SA RAZLOGOM: Žestok odgovor šefa Dačićevog kabineta

Politika -

Nikola Nedeljković, šef kabineta ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, poručio je da je Bljerim Velja, koji je kritikovao posete šefa srpske diplomatije zemljama centralne Azije, nervozan, i to sa razlogom.

"Biti šef kabineta u državnom aparatu nečega što nije država, sigurno stvara nervozu. Obrazovanje stanovnicima Prištine nikada nije bilo jača strana, pa je razumljivo da Velja nije saznao da zemlje koje je ministar Dačić posetio niti priznaju tzv. Kosovo, niti su ikada glasale u korist tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama", rekao je Nedeljković.

On je dodao da nema smisla osvrtati se više na Velju, dodajući da svojim neznanjem on sam podriva dogovore o međusobnom priznanju diploma.

"Od početka godine, ove iste zemlje posetili su i ministri spoljnih poslova Mađarske i Slovenije, Peter Sijarto i Tanja Fajon. Nadam se da ne misli da su njihove posete bile sa istim razlogom zbog kojeg sada zamera ministru Dačiću", istakao je Nedeljković.

Šef kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, Bljerim Velja, rekao je danas da ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je posetio Uzbekistan, Tadžikistan i Kirgistan, obilazi zemlje pod ruskim uticajem.

Bljerim Velja je tvrdio i da se tim posetama “podriva implementacija člana 4 sporazuma sa Kosovom”.

"Srbija će prekršiti član 4 ako bude glasala protiv članstva Kosova u međunarodnim organizacijama", naveo je Velja na Tviteru.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track