SIMIĆ ZA KURIR TV: Novim zakonom o eksproprijaciji Priština želi da stvori novu krizu na severu
Foto: Privatna arhiva

upozorenje

SIMIĆ ZA KURIR TV: Novim zakonom o eksproprijaciji Priština želi da stvori novu krizu na severu

Politika -

Član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić istakao je da novim zakonom o eksproprijaciji Priština želi da legalizuje novo otimanje srpske zemlje i stvori novu krizu na severu Kosova, kao što su to pokušali i održavanjem nelegitimnih izbora na severu Kosova i Metohije.

Simić je u izjavi za Kurir TV naveo da će se Srbi sa KiM zajednički sa svojom državom, Kancelarijom za KiM, pravnim timom, svim demokratskim sredstvima suprotstaviti tom antisrpskom zakonu.

- Priština uporno kroz brojne odluke koje je sprovodila u prethodnom periodu pokušava da izazove tenzije i eskalaciju prilika na terenu. U Prištini se sada priprema nact novog zakona o eksproprijaciji, ponovo jedan antisrpski zakon kojim će Priština na sve načine pokušati da legitimizuje ono što je do sada otimala od srpskih domaćina i naravno da legalizuje i ono što će pokušati da otima i u narednom periodu. Srpski politički predstavnici biće uz svoj srpski narod na KiM kao što smo bili i do sada i zajedno sa našim državnim vrhom, Kancelarijom za KiM i pravnim timom koji se ozbiljno bavio i baviće se ovim problemom, pokušaćemo da adresiramo taj problem na sve međunarodne adrese i predupredimo da taj zakon uopšte dođe u skupštinsku prioceduru na usvajanje - istakao je Simić.

On se osvrnuo i na prethodno završene izbore koje je na severu Kosova organizovala Priština, istakavši da su tog dana Srbi pokazali da su jedinstveni i dostojanstveni.

- Mogu sa ponosom da kažem da je 23. april dan kada su Srbi po ko zna koji put pokazali da su mudri, dostojanstveni, hrabri i jedinstveni. S druge strane, međunarodna zajednica je sramno pokušala da legalizuje izbore koji su se spovodili u policijskim kontejnerima, gde su bile prazne glasačke kutije i izbori koji su bili statistička greška. Dok međunarodna zajednica žali što Srbi i Srpska lista nisu izašli na ove izbore, bolje neka žale što deset godina nije formirana ZSO, što su Kurtijevi specijalci instalirani na severu KiM, što pucaju i progone srpski živalj na ovim prostrima. Priština neće stati da vrši represiju nad srpskim narodom i podiže tenziju na severu Kosova i to će pokušati i instaliranjem svojih takozvanih satelita gradonačelnika - zaključuje Simić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja