INCIDENT NA PETROVARADINU: Članovi stranke Zajedno koji su napadnuti odranije poznati po brojnim krivičnim prijavama
Foto: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

pozadina

INCIDENT NA PETROVARADINU: Članovi stranke Zajedno koji su napadnuti odranije poznati po brojnim krivičnim prijavama

Politika -

Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu juče je došlo do incidenta kada je aktiviste stranke Zajedno napala grupa od desetak huligana otevši im transparent koji su nameravali da rašire.

Grupa od desetak momaka sa fantomkama, maskama na licima i kapuljačama, fizički je nasrnula aktiviste, ukrala transparent i pobegla sakrivajući se od kamera, dobacujući pritom razne uvrede i pretnje.

Nakon toga se grupa aktivista i političara okupila ispred Gradske kuće u Novom Sadu optužujući SNS za pomenuti napad, a čak su otišli i pred vrata te stranke.

U grupi napadnutih aktivista su bili i Srđan Đurić i Mladen Cvijetić iz stranke Zajedno, koji su, inače, odranije poznati po nedelima, a protiv njih su podnošene i krivične prijave.

Protiv Cvijetića je, inače, tokom 2022. godine podneto sedam krivičnih prijava zbog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari, nasilnog ponašanja i napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Protiv Srđana Đurića je podneto šest krivičnih prijava zbog nasilničkog ponašanja, uništenja i oštećenja tuđe stvari, kao i zbog napada na službeno lice.

I Cvijetić i Đurić predstavljali su ranije istaknute članove "Studentske reakcije", odnosno "Omladinsko studentske organizacije " OSA, čiji je lider bio Brajan Brković. Oni su bili organizatori brojnih protesta i nereda.

Tako su u novembru 2021. godine Cvijetić i Đurić razbili prozore na prostorijama sedišta Srpske napredne stranke na Detelinari u Novom Sadu, što je tada snimao Brajan Brković, sada aktivista pokreta "Bravo".

Nakon toga su se sami prijavili policiji i dali izjave medijima u kojima su taj vandalski čin nazvali "ispravnim", opravdavajući ga time da su uništavanjem tuđe imovine "hteli da pokažu negodovanje situacijom u društvu".

Tom prilikom Đurić je medijima rekao da se nada da će se posle njihovog poteza i drugi "osloboditi i početi da preduzimaju radikalnije akcije nego do sada".

U toku protesta u julu 2022. godine, njih dvojica su bacili farbu na prostorije SNS u Novom Sadu.

Učestvovali su u skoro svim protestima organizovanim u Novom Sadu, od "1 od 5 miliona" preko protesta organizovanih za sprečavanje iskopavanja litijuma, do protesta zbog donošenja gradskog urbanističkog plana (kada su na sednicu ušli sa dimnim bombama), seče drveća na Šodrošu, podrške tužiteljkama, a za vreme korone u blokadama saobraćajnica...

Kada je reč o protestima, Cvijetić je bio jedan od najekstremnijih učesnika, često je ulazio u verbalne, ali i fizičke sukobe sa policijom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja