DA LI ZNATE KO JE DOVEO RIJALITI U SRBIJU: Zaradio je veliki novac upravo od toga!
Scene nasilja iz prvog rijalitija kod nas, Foto: Printscreen Youtube

Danas se buni, a on je rodonačelnik ovoga

DA LI ZNATE KO JE DOVEO RIJALITI U SRBIJU: Zaradio je veliki novac upravo od toga!

Politika -

Ko o čemu ovih dana - deo opozicije o zabrani rijaliti programa. Iskoristili su tragediju u osnovnoj školi na Vračaru, gde je jedan učenik ubio devetoro ljudi, kako bi ponovo zavrteli priču da je za maltene sve u Srbiji kriv ni manje ni više nego - rijaliti program.

Među najglasnijima zagovornicima te teze ima i onih iz Stranke slobode i pravde, koju vodi Dragan Đilas. Da, baš iz Đilasove stranke pozivaju građane da večeras u Beogradu dođu na politički politički skup, koji među zahtevima ima "ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa".

Dragan Đilas
foto: Nemanja Nikolić

Dakle, najprostije rečeno - iz Đilasove stranke zahtevaju da se ukine nešto što je u Srbiji patentirao upravo Đilas. Reklo bi se - da nije smešno, bilo bi tužno. Nepoznato je da li Đilasovi sledbenici računaju na kratku pamet građana ili se samo prave ludi, ali, na njihovu žalost, još uvek ima ljudi koji se sećaju da je rodonačelnik rijaliti programa u Srbiji - Dragan Đilas.

Jer, baš on je 2006. godine doveo u našu zemlju "Velikog brata", koji se emitovao u udarnom terminu, na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Zgrtao je tada veliki novac na tome, nije bio tobože zabrinut za to kako rijaliti program utiče na društvo... Ali ni s druge strane nije imao nikog ko je tražio zabranu takvog programa, koji nije lokalni fenomen, nije srpski izum već postoji svuda u svetu i vrlo je popularan.

Veliki Brat
foto: Printskrin/Jujtub

Da sada ne govorimo i o tome kako je prvi srpski rijaliti program krenuo da se emituje iz objekta koji je bio predviđen da dečiji boravak, to je tek posebna priča... Pionirski grad, gde je bila kuća Velikog brata, od svega nije zaradio ni dinar, dok se istovremeno novac slivao na privatne račune.

Danas, posle 17 godina, dočekali smo to da tvorac rijaliti programa glumi zabrinutost za srpsko društvo, zloupotrebljava tragediju koja je zadesisla Srbiju i poziva na politički skup...

Ako je i od Đilasa, mnogo je!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track