ZAVRŠEN POLITIČKI SKUP DELA OPOZICIJE: Među okupljenima bio deo opozicije, Brkić, Jeremić, Marinika, Zlatanović, Đilas...
Foto: Zorana Jevtić

ZAVRŠEN POLITIČKI SKUP DELA OPOZICIJE: Među okupljenima bio deo opozicije, Brkić, Jeremić, Marinika, Zlatanović, Đilas...

Politika -

Na platou ispred Narodne skupštine oko 17.30 časova počelo je okupljanje na protestu dela opozicije. Nešto pre 18.30 učesnici su krenuli u šetnju do zgrade Vlade Srbije, gde su bili do oko 20 sati, kada je protest završen.

Kako je potvrđeno iz MUP, zvanično je skup organizovao Srđan Milivojević. Interesantan je izbor organizatora skupa protiv nasilja s obzirom na njegovu reputaciju.

Srđan Milivojević
foto: Printscreen Twitter

Podsetimo, tvitovi Milivojevića su puni mržnje i poziva na nasilje. Između ostalog, pisao je i poruke protiv porodice svog političkog protivnika predsednika Aleksandra Vučića.

Srđan Milivojević
foto: Printscreen/Twitter

17.30 - Počelo okupljanje na platou ispred Skupštine

Među prvima su se na skupu pojavili Milovan Brkić, glavni i odgovorni urednik "Tabloida", lider Narodne stranke Vuk Jeremić, Pjotr Nikitin iz pro-ukrajinske organizacije "Čini dobro", Dragan Đilas i njegova saradnica Marinika Tepić, Dejan Zlatanović, osnivač i urednik internet portala "Srbin.info", Mira Lutkarka, Radomir Lazović, Dejan Lutovac iz DS, Aleksandar Jovanović Ćuta, Đorđe Miketić...

protest
foto: Kurir
protest
foto: Kurir

Zahtevi opozicije su, između ostalih, da se smeni rukovodstvo REM i RTS, potom smena ministra Gašića, zatim oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi i zabrana tabloida koji promovišu nasilje... Posebno je licemerno jer sve to traže iako je među njima, kako je Kurir već pisao, na čelu kolone, rodonačelnik rijalitija u Srbiji - lider Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas.

18.21 - Obraćanje nastavnice Marine Vidojević

Nastavnica srpskog jezika Marina Vidojević kratko se obratila prisutnima i pročitala zahteve.

18.25 - Učesnici skupa krenuli u šetnju

Učesnici skupa su krenuli u šetnju ka zgradi Vlade Republike Srbije.

18.49 - Direktan poziv Milovana Brkića na ubistvo predsednika Vučića

Glavni i odgovorni urednik "Tabloida" Milovan Brkić, blizak saradnik organizatora protesta, dao je skandaloznu izjavu:

"Izgleda će morati mladi klinci puškama da reše sudbinu Srbije. Desiće se to što se desiti mora. Kakva protestna šetnja", rekao je Brkić, a onda pozvao na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića:

00:23

Direktan poziv Milovana Brkića na ubistvo predsednika Vučića

"Mi treba da uđemo prema Skupštini, da uvatimo idiota da mu otkinemo glavu, mamu ti j**** Angelinu".

19.15 - Kolona polako pristiže do zgrade Vlade

19.50 - Nastavnica srpskog jezika je ponovo pročitala zahteve

20.10 - Protest je završen

Organizatori skupa su postavili petak kao rok za ispunjenje zahteva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track