PREDSEDNIK VUČIĆ SA SPECIJALNIM IZASLANIKOM EU ZA PRIMENU SANKCIJA: Ponovio sam da je Srbija posvećena saradnji sa EU
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK VUČIĆ SA SPECIJALNIM IZASLANIKOM EU ZA PRIMENU SANKCIJA: Ponovio sam da je Srbija posvećena saradnji sa EU

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za primenu sankcija Dejvidom O’Salivenom.

Predsednik Vučić je naglasio da, iako Srbija nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, kao kredibilan partner, neće ostaviti prostora da bude korišćena za nezakonite radnje, koje bi trećim zemljama omogućile izbegavanje režima restriktivnih mera EU.

Predsednik Vučić je takođe rekao da je Srbija posvećena saradnji sa EU u oblasti spoljne, bezbednosne i odbrambene politike, uz puno poštovanje međunarodnog prava i obaveza koje proističu iz SSP i Pregovaračkog okvira.

"Otvoren razgovor sa specijalnim izaslanikom O’Salivenom. Ponovio sam da je Srbija posvećena saradnji sa EU u oblasti spolјne, bezbednosne i odbrambene politike, uz poštovanje obaveza koje proističu iz SSP i Pregovaračkog okvira, ali i da se prilikom razmatranja svake odluke o eventualnom uvođenju mera prema bilo kojoj državi, rukovodi isključivo međunarodnim pravom i zaštitom svojih nacionalnih, državnih, političkih i ekonomskih interesa", napisao je predsednik na Instagramu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track