PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS KOD SMEDEREVA: Prisustvuje prikazu neregistrovanog oružja koje su građani predali
Foto: Printscreen Pink Tv

u 10 sati

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS KOD SMEDEREVA: Prisustvuje prikazu neregistrovanog oružja koje su građani predali

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas u 10 časova prisustvovaće prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava koja su građani predali policijskim stanicama.

Kako je saopšteno je iz MUP-a, predviđeno je da prikaz prikupljenog oružja bude održan u mestu Duvanište, nedaleko od Smedereva.

Podsetimo, veliki broj građana odazvao se pozivu da preda nelegalno oružje. Ta akcija je počela 8. maja i trajaće mesec dana.

Predsednik Vučić izjavio je da je do sada, u akciji prikupljanja legalnog i nelegalnog oružja, prikupljen 9.401 komad naoružanja, više od 400.000 komada municije i 884 eksplozivnih sredstava, od čega 711 bombi i zolja.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom rekao da je to mnogo više oružja nego što je prikupljeno 2015., 2016., 2017. i 2020. godine.

- Verujemo da će ovo biti najuspešnija akcija, dugoročna i nećemo stati na njoj. Hvala na poverenju građanima - rekao je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track