VLADIMIR GOATI NA ČELU PUPS-A U BEOGRADU: Prioritet PUPS poboljšanje kvaliteta života, ali i vraćanje dostojanstva
Foto: Milan Obradović/Beta i PUPS – Solidarnost i pravda/ Univerzum HD Media

VLADIMIR GOATI NA ČELU PUPS-A U BEOGRADU: Prioritet PUPS poboljšanje kvaliteta života, ali i vraćanje dostojanstva

Politika -

Konstitutivna i izborna sednica Gradksog odbora Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbija - Solidarnost i pravda održana je u Beogradu, a za predsednika je izabran prof.dr Vladimir Goati. Izbornoj skupštini prisustvovao je predsednik PUPS-a Milan Krkobabić. Novoizabrani predsednik Vladimir Goati naglasio je: „Zadatak PUPS- a u Beogradu biće permanentno poboljšanje socijalno ekonomskog položaja penzionera, ali i svih drugih ranjivih socijalno ugroženih grupacija. Poboljšanje kvaliteta života je prioritet, ali isto tako i vraćanje dostojanstva, ličnog i porodičnog.“

PUPS
foto: Milan Obradović/Beta i PUPS – Solidarnost i pravda/ Univerzum HD Media

Milan Krkobabić, lider PUPS-a je istako : „Novi Gradski odbor i novi ljudi u rukovodstvu imaju jedan jedini zatatak, a to je da se dosledno bore za vitalne interese svih onih koji žive od svog tekućeg i minulog rada, penzionere, poljoprivrednike, proletare - zaposlne. Dosledno i bez kompromisa.“ Konstitutivnu i izbornu sednicu Gradskog odbora je vodio po ovlašćenju Izvršnog odbora potpredsednik partije Stefan Krkobabić. Za potpredsednike Gradskog odbora PUPS izbarani su: Mira Jovanović, Rista Kostov i Aleksandar Đukić. Izabran je i Nadzorni odbor. Izbornoj skupštini su prisustvovali i akademik Dragan Škorić, predsednik Akdemiskog odbora za selo (SANU) i brojni gosti.

PUPS
foto: Milan Obradović/Beta i PUPS – Solidarnost i pravda/ Univerzum HD Media

Na skupu je istaknuto da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, kome je punu podršku dao predsednik Republike Aleksandar Vučić, a čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, ali i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

1 / 7 Foto: Milan Obradović/Beta i PUPS – Solidarnost i pravda/ Univerzum HD Media

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track