PREMIJERKA BRNABIĆ U SKUPŠTINI: Dešavanja posle dve tragedije direktna destabilizacija Srbije i maslo stranih službi
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

PREMIJERKA BRNABIĆ U SKUPŠTINI: Dešavanja posle dve tragedije direktna destabilizacija Srbije i maslo stranih službi

Politika -

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su dešavanja u zemlji posle dva masovna ubistva početkom maja "direktna destabilizacija Srbije" i "maslo stranih službi".

Ona je odbacila kao "bezočnu laž" navode pojedinih medija da je ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić "demonstrativno napustio" jučerašnju sednicu Vlade jer se navodno nije složio sa pojedinim predlozima ministara iz redova Srpske napredne stranke (SNS).

"U tajkunskim medijima je namerno plasirana neverovatna laž da je Dačić demonstrativno napustio sednicu Vlade. Takvu bezočnu laž može da plasira samo neko ko želi da destabilizuje Srbiju", rekla je premijerka na sednici Skupštine Srbije na čijem je dnevnom rasprava o izveštaju o bezbednosnoj situaciji u zemlju posle dva masovna ubistva s početka maja.

Ona je apelovala na građane da "ne nasedaju" na takve tvrdnje.

"Ostavke su najmanji problem. Vlast može da se menja u svakom trenutku, ali samo i isključivo na izborima, a mi od izbora nećemo bežati. Borićemo se i iz opozicije za jaku Srbiju, za samostalno i nezavisno odlučivanje, za veće plate, za puteve, škole, digitalizaciju, borbu protiv korupcije. Možda nam je isteklo vreme, ali tražimo da to građani kažu na izborima", rekla je premijerka.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja