PRIŠTINA PREKRŠILA DOGOVOR O TABLICAMA: Kosovska policija oduzela Srbinu "KM" registarske oznake i naplatila 150 evra kaznu
Foto: printscreen kosovoonline

maltretiranje

PRIŠTINA PREKRŠILA DOGOVOR O TABLICAMA: Kosovska policija oduzela Srbinu "KM" registarske oznake i naplatila 150 evra kaznu

Politika -

Kosovska policija zaustavila je danas na Bistričkom mostu Predraga Milanovića iz Severne Mitrovice i oduzela mu automobilske tablice sa oznakom "KM", čime je, kako su ukazali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i potpredsednik Srpske liste Igor Simić, Priština prekršila dogovor o registarskim tablicama.

Milanović koji radi kao rudar u rudniku Crnci krenuo je jutros iz treće smene kući, kada je zaustavljen na punktu specijalnih jedinica policije Kosova kod Bistričkog mosta. Njemu je naplaćena i kazna od 150 evra.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ukazao je danas na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici da je Priština time ponovo prekršila dogovor o registarskim tablicama, iako su i predstavnici međunarodne zajednice potvrdili da Srbi sa Kosova i Metohije imaju pravo da koriste tablice sa "KM" oznakama.

Simić je ukazao da je prilikom oduzimanja tablica meštanin Severne Mitrovice bio šikaniran i upozoren da ne sme da ih koristi na Kosovu.

"Ponovo se krši sporazum o registarskim tablicama, iako su i Derek Šole i Peter Stano govorili da je između Beograda i Prištine dogovoreno da Srbi sa KiM imaju pravo da koriste registarske tablice sa 'KM' oznakama koje izdaju organi Republike Srbije. Nažalost, Priština to ne poštuje, ukazao je Simić.

Na ovaj incident ukazao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je rekao da je "danas počela i nova faza Kurtijeve protivpravne odluke o preregistraciji, na šta nema pravo".

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track