PREDSEDNIK O TRAGEDIJI U "RIBNIKARU": Noćima sam plakao i borio se kako da nešto promenimo, KOME DA SE PRAVDAM I DA OBJAŠNJAVAM?
Foto: Printscreen/RTS

o poseti školi u centru beograda

PREDSEDNIK O TRAGEDIJI U "RIBNIKARU": Noćima sam plakao i borio se kako da nešto promenimo, KOME DA SE PRAVDAM I DA OBJAŠNJAVAM?

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije posle posete selima kod Mladenovca, Duboni i Malom Orašju, koje je zadesila stravična tragedija.

Predsednik Vučić rekao je da je takođe obišao i Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", u kojoj je dečak (13) usmrtio 9 učenika i čuvara škole, dok je ranio šestoro đaka i nastavnicu te škole.

- Posetio sam OŠ "Vladislav Ribnikar" samo nemam potrebe nikome da se pravdam. Išao sam bez ijedne kamere, videli su me bez ijedne kamere. Jedinu fotografiju koju vidite slikana je telefonom. Naravno, bila je i direktorka škole, i nekoliko ljudi u školi - rekao je predsednik.

On je potom dodao da se upisao u knjigu žalosti, obišao mesto zločina, ali da nema potrebe da se pravda onima koji misle da imaju monopol na tugu i bol.

- Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mesto zločina. Užasno je, jeziva tragedija. Ali, nemam potrebe da se pravdam bilo kome ko misli da ima monopol na bol i tugu. I da objašnjavam da imam troje dece, i da sam noćima plakao borio se kako i na koji način da donesemo mere i nešto promenimo. Kome da se pravdam i da objašnjavam? Onima koji govore svaki dan kako imam sina kriminalca, oca kriminalca, brata kriminalca? - rekao je predsednik Vučić tokom gostovanja na dnevniku RTS.

Kurir.rs

Bonus video:

01:46

Vučić - Dečak na posebnom delu klinike za neuropsihijatriju, otac uhapšen, majka privedena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja